Ţuţuianu, despre decizia CCR pe Codul de Procedură Penală: Mă aşteptam să fie texte discutabile şi Curtea să le aprecieze neconstituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu. FOTO Inquam Photos
Vicepreşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu. FOTO Inquam Photos

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al PSD şi unul dintre cei mai mari critici ai lui Liviu Dragnea, a declarat ă se aştepta ca proiectul de lege al Codului de Procedură Penală să pice la Curtea Constituţională.

„Avem peste 100 de decizii ale Curţii care trebuie puse în practică. Dezbaterea în Parlament trebuie să continue. Mă aşteptam să fie texte discutabile şi Curtea să le aprecieze neconstituţionale“, a declarat vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu. 

Liderul PSD a mai spus că în următoarea perioadă trebuie să aibă loc o modificare a Codurilor Penale „în acord cu deciziile CCR şi tratatele internaţionale“. 

Întrebat ce părere are despre Ordonanţa de Urgenţă pentru Legile Justiţiei adoptată de Guvern luni dimineaţă, acesta a spus că nu a văzut-o, dar că „nu crede că este în regulă”.

„Nu am văzut-o, nu cred că este în regulă. Dar vreau mai întâi să văd textul Ordonanţei înainte de a mă pronunţat. Însă eu cred că trebuia discutată (n.r- OUG pelegile Justiţiei, dată luni dimineaţă) în partid mai ales că stăm de doi ani de zile pe masă cu legile Justiţiei“, a mai afirmat Ţuţuianu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite