Şeful Cancelariei premierului dezminte zvonul că Ministerul Comunicaţiilor se desfiinţează: „Acesta este un mit urban“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Cancelariei premierului Dragoş Tudorache, care ocupă în prezent şi funcţia de ministru interimar al Comunicaţiilor, a declarat vineri, la o întâlnire cu reprezentanţii sectorului IT, că Ministerul Comunicaţiilor nu va dispărea odată cu crearea postului de coordonator pentru tehnologia informaţiei în cadrul cancelariei prim-ministrului, aşa cum circula zvonul în piaţă.

Şeful cancelariei a avut vineri o întâlnire cu peste 70 de reprezentanţi ai industriei IT&C la sediul Ministerului Comunicaţiilor. Tudorache, care urmează să cedeze săptămâna viitoare portofoliul Comunicaţiilor noului ministru propus de premierul Dacian Cioloş, a ţinut să infirme zvonurile potrivit cărora ministerul va fi desfiinţat.

”Acest minister va rămâne, are suficient de mult de lucru, iar crearea coordonatorului IT de la guvern nu înseamnă în niciun caz desfiinţarea ministerului şi nici nu se va suprapune peste mandatul şi rolul de reglementator pe care Ministerul Comunicaţiilor îl are. Acesta este un mit urban şi aş vrea să-l trataţi ca atare”, a afirmat Tudorache, citat într-un comunicat al ministerului.

Luna trecută, guvernul a anunţat că, în cadrul cancelariei prim-ministrului, va apărea postul de coordonator pentru tehnologia informaţiei, care se va ocupa în special de structurile IT din fiecare minister sau agenţie guvernamentală.

Vineri dimineaţă, premierul Dacian Cioloş le-a spus jurnaliştilor că săpămâna viitoare va anunţa propunerea pentru portofoliul de la Minsterul Comunicaţiilor.

Interimatul este asigurat de o lună de către şeful cancelariei prim-ministrului, după ce premierul l-a demis din funcţie pe Marius Bostan, în 5 iulie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite