UPDATE Hotărârea în cazul Şova a fost publicată în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a semnat Hotărârea în cazul Şova, aşa cum a anunţat după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

UPDATE Hotărârea Senatului în cazul Şova a fost publicată în Monitorul Oficial.

Convocarea de urgenţă a intervenit în contextul în care Tăriceanu a trimis ieri, la Comisia juridică, o solicitare de redactare a unei Hotărâri în cazul Şova. Comisia juridică s-a executat pe jumătate - a trimis un proiect de Hotărâre care, teoretic, ar trebui trecut încă o dată prin plenul Senatului, la vot.

Propunerea ca Tăriceanu să semneze Hotărârea a fost supusă la vot în Biroul Permanent al Senatului şi a trecut cu şapte voturi favorabile şi două împotrivă.

Hotararea Senatului in cazul Şova FOTO captura de ecran

„Biroul Permanent, în mod eronat, a decis să îl mandateze pe preşedinte să semneze Hotărârea. Noi am solicitat preşedintelui Senatului să redacteze acea Hotărâre pe care a citit-o în plen la acea dată. În stenograma şedinţei din 25 martie, el a citit acea Hotărâre. Se află în stenogramă. Cei de la stafful tehnic ar fi trebuit doar să o redacteze. S-a făcut această tevatură pentru că nu au ştiut să joace acest subiect fierbinte cei de la PSD. Acest proiect de Hotărâre e dat de Comisia juridică printr-un vot care s-a consumat ieri. La momentul consumării votului, CCR declarase neconstituţionale articolele pe care se bazează proiectul de Hotărâre propus de domnul senator Donţu“, a declarat Boboc.

El a arătat că în Biroul Permanent a ajuns un proiect de Hotărâre, şi nu o Hotărâre.

„Un proiect nu e mai mult decât un proiect. Un proiect  nu e egal cu o Hotărâre. Hotărârile se adoptă în plen. Vom contesta la CCR, e pregătită deja contestaţia, aşteptăm ca ea să fie publicată şi Curtea se va pronunţa. Decizia s-a luat prin vot, PSD a spus: suntem mai mulţi, facem ce vrem! Noi, ca şi comisie, nu putem să nu răspundem solicitării“, a declarat Boboc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite