Liberalii au întors-o ca la Ploieşti. Cristian Buşoi l-a învins pe liderul PNL Prahova şi e noul secretar general interimar al liberalilor. Ceartă în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Iulian Dumitrescu are cele mai mari şanse să fie viitorul secretar general. FOTO Colaj Adevărul
Senatorul Iulian Dumitrescu are cele mai mari şanse să fie viitorul secretar general. FOTO Colaj Adevărul

Membrii Biroului Politic Naţional l-au ales, luni, pe Cristian Buşoi (preşedintele PNL Bucureşti) în funcţia de secretar general interimar al partidului, post rămas vacant în urma demisiei lui Marian Petrache. Rezultatul a fost surprinzător, în condiţiile în care favorit era Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova.

UPDATE Cristian Buşoi a fost ales noul secretar general interimar al PNL în condiţiile în care senatorul Iulian Dumitrescu şi-a retras candidatura. Buşoi va deţine această funcţie până la Congresul din iunie, fiind responsabil de pregătirea alegerilor interne.

UPDATE Iulian Dumitrescu a contestat decizia luată luni dimineaţă de o parte din liderii organizaţiilor conduse de vechii lideri ai PNL. Acesta invocă votul nu ar fi fost făcut statutar, potrivit unor surse politice. 

UPDATE Răsturnare de situaţie în ceea ce priveşte alegerea noului secretar general interimar al PNL. Cu toate că era cotat cu a doua şansă, Cristian Buşoi a reuşit să se impună în faţa lui Iulian Dumitrescu şi să obţină funcţia de secretar general interimar. Buşoi a fost votat de 25 din cei 27 prezenţi la şedinţa restrânsă a liderilor PNL de luni dimineaţă. Decizia finală va aprţine Biroului Politic Naţional (BPN), for de conducere mai amplu, format din peste 100 de lideri naţionali şi locali. 


Lideri ai vechiului PNL s-au întâlnit, duminică, într-o reuniune informală pentru a discuta cine va ocupa funcţia de secretar general al partidului, propunere pe care va fi prezentată, luni, în şedinţa Biroului Politic Central. Printre numele care ar putea ocupa funcţia de secretar general sunt preşedintele PNL Bucureşti Cristian Buşoi şi liderul din Prahova Iulian Dumitrescu. 

Secretarul general adjunct al PNL, deputatul Florin Roman, a declarat, duminică, pentru News.ro, că majoritatea organizaţiilor PNL au decis, în urma unor consultări, că îl susţin pe liderul PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, pentru a prelua interimar, până la Convenţia partidului din vară, funcţia de secretar general. Cristian Buşoi ar fi pierdut după ce a fost invocat argumentul că PNL Bucureşti, organizaţia pe care o conduce, a avut un rezultat foarte bun.  

Disputa Roman - Voicu

În rândul liberalilor a început şi o dispută între deputaţii Florin Roman şi Mihai Voicu. „Astazi, preşedintii de organizaţii ai vechiului PNL vor desemna propunerea de secretar general al PNL, funcţie interimară până la convenţia din vară. În urma discuţiilor, majoritatea liderilor de organizaţii au decis un sprijin ferm pentru tânărul nostru coleg, senatorul Iulian Dumitrescu, preşedintele organizaţiei Prahova. Se pare ca în cursa a intrat şi Cristi Buşoi, un coleg care din păcate nu a performat cu organizaţia Bucureşti“, a scris pe Facebook Roman. 

Reacţia lui Mihai Voicu a venit într-un comentariu la mesajul lui Roman. „Poţi să susţii pe cine vrei, e dreptul tău. Dar nu invoca preşedinţii de organizaţii locale că sigur nu a auzit vreun preşedinte de comună de Iulian Dumitrescu“, a spus Voicu. Replica lui Roman a venit repede: „De tine au auzit mulţi...de rău!“.

Cearta Roman Voicu FOTO facebook
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite