Încă o dezbatere ratată. Dragnea, Tăriceanu şi Gorghiu au refuzat confruntarea cu ceilalţi lideri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Gorghiu, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea nu participă la dezbaterea publică propusă în ultima săptămână de campanie de către Fundaţia Friedrich Ebert (fundaţia social-democraţilor germani), Friedrich Naumann (fundaţia liberalilor germani), platforma de dezbateri România Publică şi mişcarea civică Iniţiativa România.

Au fost invitaţi la dezbatere preşedinţii partidelor care depăşesc pragul electoral în intenţia de vot, conform sondajelor disponibile în acel moment (PSD, PNL, USR, ALDE, PMP şi UDMR). Dintre aceştia, au confirmat participarea doar Kelemen Hunor, Nicuşor Dan şi Traian Băsescu.

În aceste condiţii, organizatorii anunţă anularea dezbaterii şi îşi exprimă regretul că partidele sunt atât de puţin interesate să dialogheze cu cetăţenii în alte formate decât cele din studiourile televiziunilor. O condiţie preliminară agreată între organizatori a fost confirmarea participării unei majorităţi a celor invitaţi, care să acopere cât mai mult din spectrul politic.

Este încă un examen al dezbaterii democratice pe care partide importante din România nu îl trec. Iniţiatorii îşi păstrează convingerea că dezbaterile publice permanente, atât în campanii electorale, cât şi în afara acestora, sunt instrumente esenţiale pe care societatea le are la îndemână pentru a deveni mai coezivă şi mai participativă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite