Schimb de amabilităţi între Holender şi Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul artistic al Festivalului „George Enescu“, Ioan Holender,şi premierul României,Victor Ponta
Directorul artistic al Festivalului „George Enescu“, Ioan Holender,şi premierul României,Victor Ponta

Directorul artistic al Festivalului „George Enescu”, Ioan Holender, a replicat astăzi la declaraţiile de ieri ale premierului Victor Ponta. Acesta din urmă lăudase Festivalul şi ceruse să se găsească bani şi pentru ediţia de peste doi ani.

„Salut declaraţia făcută de primul-ministru Victor Ponta referitoare la Festivalul George Enescu şi mă bucur că iubitorii muzicii din România şi din străinătate vor avea parte în continuare de această manifestare”, a declarat, vizibil încântat, directorul Holender. „ Pentru aceşti oameni este foarte important că Festivalul Enescu, simbol a tot ce a fost şi este mai bun în România, va avea loc în continuare. Aceasta cu atât mai mult cu cât în ediţia următoare, din 2015, comemorăm 60 de ani de la moartea celui care dă numele acestui Festival, marele George Enescu. Apreciez şi respect faptul că, în ciuda austerităţii, manifestarea va avea loc”, a mai spus Holender.

Premierul Victor-Viorel Ponta a declarat în şedinţa de guvern de ieri după-amiază că Guvernul va trebui să caute soluţii pentru desfăşurarea şi în 2015 a Festivalului Enescu, fiind vorba de un eveniment de mare succes şi mândrie pentru România.

Ponta i s-a adresat ministrului Culturii, Daniel Barbu, cu următoarele cuvinte: “Ultimul lucru: domnul ministru al culturii, Festivalul Enescu, cu eforturi mari de tot din partea noastră, dar înţeleg că are un succes deosebit. O să merg şi eu la cât mai multe spectacole posibil, dar vreau să-i felicitaţi pe organizatori. Înţeleg că după prima săptămână reacţiile sunt extrem, extrem de pozitive”. Barbu i-a replicat premierului: “O să o fac în numele dumneavoastră. Vreau să vă spun că deja agenţiile de presă titrează: România - capitala internaţională a muzicii”.

“Important este, încă o dată o spun, să arătăm că e un eveniment de mare succes şi de mândrie pentru România, făcut cu eforturi foarte mari. Am avut ocazia să vorbesc cu un prieten din altă ţară, care a venit special la Bucureşti pentru festival, şi mi-a zis că la Paris, când merge la un spectacol, preţul e cam egal cu al abonamentului pe o lună la Bucureşti. Şi mă gândeam că noi suntem un stat mai generos şi atunci putem să subvenţionăm biletele. Mai mult, sper să găsim pentru ediţia din 2015 toate soluţiile pentru ca să se desfăşoare în continuare, ţinând cont de toată situaţia”, a mai declarat Victor Ponta, ieri, la începutul şedinţei de Guvern.

Bugetul total al evenimentului a fost de 39.000.000 de lei, din care 35.000.000 de lei din surse publice, iar 4.000.000 de lei din contribuţii private şi vânzări de bilete.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite