Viorel Tudorache, nepot al lui Gigi Becali, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Virgil Tudorache este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani
Viorel Virgil Tudorache este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani

Afaceristul Viorel Virgil Tudorache, nepotul lui Gigi Becali, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Capitalei, fiind acuzat că a vândut Cinematograful Aurora din Capitală fără să declare veniturile impozabile.

Potrivit Parchetului Capitalei, Viorel – Virgil Tudorache, administratorul SC CHG SRL, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare după ce ar fi omis înregistrarea în evidenţa contabilă a acestei societăţi şi nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile impozabile în cuantum de 6.444.868 de lei, încasate cu titlu de „preţ”, în mai multe tranşe, în urma vânzării a fostului Cinematograf Aurora din Capitală (terenul dar şi construcţia nefinalizată a acestuia). Scopul ar fi fost acesta de la a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Astfel, statul a fost prejudiciat cu 1.207.187 de lei, reprezentând TVA colectată.

După încasarea în contul societăţii a veniturilor respective, acestea fie au fost transferate în conturile altor persoane, fie au fost retrase în numerar, în baza unor contracte formale de împrumut şi cesiune de creanţă, în scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor încasate, arată anchetatorii.

În vederea recuperării prejudiciului produs statului, procurorii au instituit măsuri asiguratorii cu privire la mai multe bunuri imobile (terenuri, construcţii) aparţinând inculpatului, în valoare totală de 3.891.410 de lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Pe 16 aprilie, Viorel Tudorache a fost reţinut de procurorii bucureşteni, asta după ce au fost făcute şase percheziţii a mai multe adrese din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. În urma acest acţiuni au fost ridicate mai multe documente şi materiale de stocare (hard-disk-uri).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite