VIDEO Masterand la SNSPA, de origine somaleză, reţinut pentru trafic internaţional de droguri de mare risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abdigani Ali Mohamed, un cetăţean danez de origine somaleză, masterand la SNSPA şi fost student la Medicină, a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), după ce ar fi convins doi colegi de facultate să introducă în România peste 30 de kilograme de droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat emis de DIICOT, în luna februarie, studentul Abdigani Ali Mohamed ar fi convins doi dintre colegii săi de la Facultatea de Medicină să introducă în ţară 31,6 kilograme de cathinone şi cathine, drogurile fiind aduse cu avionul, pe ruta Etiopia - Grecia- România.

După ce au fost aduse în România, stupefiantele ar fi fost preluate de studentul danezul de origine somaleză. Acesta a fost prins în flagrant de anchetatori, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Complicii lui Abdigani Ali Mohamed sunt cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Cei trei studenţi au fost prinşi cu sprijinul ofiţerilor de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog.

Potrivit DIICOT, tânărul reţinut a absolvit Facultatea de Medicină într-o altă ţară, iar în prezent făcea un master la SNSPA.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite