VIDEO Interlopii din Oltenia, vedete pe YouTube

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe dintre filmuleţele în care „prestează" manelişti notorii îi au ca protagonişti pe interlopi celebri al căror sport preferat este aruncatul banilor la lăutari. Bercea Mondialu, Caiac, Cimino sau Roşianu sunt poreclele unor temuţi lideri interlopi din Craiova şi Slatina care apar pe internet alături de manelişti în diverse filmări la nunţi.

Oamenii de afaceri sunt filmaţi în timp ce dansează sau atunci când aruncă mii de euro la lăutari. Videoclipurile în care apar interlopii sunt la mare căutare pe YouTube, dovadă fiind sutele de mii de accesări pe care le-au înregistrat.

Campion la dedicaţii

Unul dintre filmuleţe îl are ca protagonist pe preşedintele rromilor din România, Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu'. Filmarea de zece minute, intitulată „chef Bercea Mondialu'", prezintă atmosfera de la o nuntă la care participă interlopul căruia îi cântă Adrian Minune.

Manelistul este recompensat pe măsură pentru fiecare dedicaţie. Aceasta nu este singura postare care îl are în prim-plan pe Bercea Mondialu'.

Alte zeci de chefuri şi nunţi la care a participat liderul interlopilor din Slatina pot fi vizionate pe internet. În majoritatea filmuleţelor, Bercea, alături de alţi rromi, aruncă cu bani în stânga şi-n dreapta.

Alte filmări îi au în prim-plan pe oameni de afaceri din Bănie precum Cimino sau Mihai Pîrvu, zis Caiac, împuşcat mortal anul trecut pentru 50.000 de euro pe care îi câştigase la o partidă de pocher. La nunţile respective, atmosfera este întreţinută de Nicolae Guţă, Florin Salam şi Ştefan de la Bărbuleşti.

Ploaie de bani

Interlopii aruncă teancuri de bani, semn că nu i-a ajuns criza. La una dintre nunţi, naş este chiar Caiac. Acesta are parte de o „ploaie de bani", aşa cum o denumesc aceştia în limbajul lor specific. În timp ce Nicolae Guţă face dedicaţii pentru Caiac, un prieten de-al acestuia aruncă cu bancnote de sute de euro pe masa naşului.

La nunta fiului său, liderul rromilor din Craiova, Silivian Filoti, zis Fulguţă, l-a avut naş pe Bercea Mondialu', care a fost încântat de atmosferă. „La fraţii mei din Craiova vin cu mare plăcere. În plus, asta e cea mai mare binecuvântare, să fii naş", comenta Bercea Mondialu' în timpul petrecerii.

„La un moment dat numărasem până la 40.000 de lei, bani pe care i-a primit Florin Salam în doar două ore de cântat. Apoi s-a schimbat moneda, au început să arunce cu euro că terminaseră leii şi am pierdut numărătoarea", povesteşte unul dintre invitaţi.

Specialiştii spun că ieşirile interlopilor, cum ar fi aruncatul banilor la lăutari sau postatul filmuleţelor pe internet, arată că respectivii nu au o personalitate bine conturată.

„Imaturi şi frustraţi"

Mihail Jianu, psiholog, a explicat că astfel de personaje arată că au carenţe pe plan educativ şi că nu se supun normelor sociale. „Aceştia dau dovadă de imaturitate din punct de vedere afectiv, se simt singuri şi neînţeleşi.

Personalitatea lor este slab conturată, iar singura metodă de a atrage atenţia este de a face aceste acte", a precizat Jianu. El mai susţine că felul în care interlopii îşi arată bogăţia nu denotă decât frustrarea proprie.

„Genul acesta de persoane se exteriorizează prin diferite gesturi care indică faptul că au probleme serioase din punct de vedere afectiv, probleme care sunt cauzate de frustrările personale", a mai spus psihologul.

Profil de interlop

Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, conduce un restaurant, are afaceri imobiliare şi se spune că dă bani cu camătă. La începutul acestui an, Bercea a fost acuzat de fostul viceprimar al Slatinei, Valeriu Matei, că l-a bătut şi l-a tăiat cu cuţitul.

Fănel Trandafir, zis Cimino, are două restaurante în Craiova şi se spune că se ocupă cu cămătăria. De numele lui Cimino este legată „ţiganiada“ din 2003, când peste 300 de ţigani din cartierul de rromi Faţa Luncii au ieşit pe străzile oraşului înarmaţi cu bâte şi săbii.

Revoltaţi, ţiganii au strigat că vor capul lui Cimino, al lui Caiac şi al lui Roşianu. Fănel Trandafir s-a ferit să mai apară în media în ultimii ani şi duce o viaţă discretă.




Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite