VIDEO Învăţătoarea care l-a făcut pe un elev „tâmpit“ şi „jumătate de creier“, condamnată la închisoare cu amânarea pedepsei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: 123RF
FOTO: 123RF

Învăţătoarea de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă“ din Cluj, care l-a făcut „tâmpit“, „nebun“ şi „jumătate de creier“ pe unul dintre elevi, a fost condamnată, vineri, de Judecătorie, la cinci luni de închisoare cu amânarea pedepsei, pentru purtare abuzivă, sentinţa nefiind însă definitivă.

Totodată, potrivit deciziei judecătorilor clujeni, învăţătoarea Monica Chiorean trebuie să lucreze 60 de zile în folosul comunităţii.  "Judecătoria Cluj-Napoca a condamnat-o pe învăţătoarea de la Liceul de Muzică «Sigismund Toduţă» la cinci luni de închisoare cu amânarea pedepsei, având o perioadă de încercare de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. De asemenea, aceasta va face 60 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru Primăria Cluj-Napoca sau a unei asociaţii caritabile şi nu va fi remunerată pentru munca prestată", a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian.

Instanţa a mai decis ca Monica Chiorean să se prezinte periodic la Serviciul de probaţiune, să primească vizitele consilierului de probaţiune şi să anunţe deplasările din localitate care depăşesc cinci zile. Sentinţa Judecătoriei poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Decizia a venit ca urmare a plângerii depuse la Poliţie împotriva învăţătoarei de un grup de părinţi ai copiilor care învaţă la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă”. Monica Chiorean lucrează, în continuare, în cadrul liceului.

În aprilie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, după ce învăţătoarea a fost înregistrată în timp ce jignea un copil de clasa I, pe care l-a făcut "tâmpit", "nebun" şi "jumătate de creier".
Incidentele din clasa I de la Colegiul de Muzică "Sigismund Toduţă" s-au petrecut de-a lungul mai multor săptămâni, în martie, învăţătoarea fiind înregistrată cu un reportofon pus de tatăl unei eleve în ghiozdanul acesteia.

Tatăl elevei care a realizat înregistrarea cu reportofonul declara că nu este normal ca un cadru didactic să li se adreseze unor copii de şapte ani în modul în care a făcut-o învăţătoarea.

În înregistrare, se aude cum învăţătoarea îl face "nebun", "tâmpit" şi "jumătate de creier" pe un elev.

"Mă, tu eşti nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero, mă, băiatule? Mă, tu eşti normal la cap? Tu eşti întreg la cap, unde dracu ai văzut tu cu zero? (…) Tu nu îţi poţi reveni la nivelul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare, du-te în grădiniţă. Pleacă în pregătitoare. Incapabil să se concentreze. Mă, băiatule, tu eşti întreg? Unde îţi stă capul, vino dracului la catedră, să te păzesc ca pe un copil mic. Soarele cui l-a făcut de copil. Jumătate de creier. Vino aici cu scaunul să stai la masă, să fii supravegheat ca bebeluşii. Bebeluş", spunea învăţătoarea.

Aceasta i-a pus pe ceilalţi elevi să îi strige în cor colegului lor: "Trezeşte-te!".

"Încă aşa ceva nu mi-a fost dat să văd în viaţa mea. Mă mir că nu dormi pe masă, tu te culci noaptea? Văd că sforăi în continuare fără sunet. Să mor io dacă înţeleg ce vrei să spui, după ce Dumnezeu mai vii la şcoală, ca să ai de unde să mergi acasă? (…) Mă, tu eşti tâmpit de tot?", se mai auzea în înregistrare.

Învăţătoarea a fost sancţionată, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie al Colegiului de Muzică "Sigismnund Toduţă", cu reducerea salariului cu 15% pe şase luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite