Un român condamnat la închisoare pe viaţă în Italia a fost adus în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românul a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Italia
Românul a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Italia

Un român în vârstă de 49 de ani, condamnat în Italia la închisoare pe viaţă pentru omor şi infracţiuni cu violenţă, a fost adus luni în ţară.

„La data de 11 aprilie, o escortă formată din poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Poliţiei Române au preluat din Italia un bărbat, de 49 de ani, din Bacău, condamnat la închisoare pe viaţă, pentru omor, tâlhărie, furt calificat, ultraj, distrugere, lovire şi alte violenţe”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Autorităţile din Italia le-au reţinut pe bărbat, alături de alte persoane, fiind suspectat că ar fi comis mai multe acte cu violenţă, furturi şi tâlhării, pe teritoriul Italiei.

De asemenea, pe 14 martie 2007, acesta ar fi agresat şi ucis un bărbat, din Italia, în locuinţa căruia ar fi intrat fără drept, pentru a sustrage bunuri.

„La data de 7 martie 2016, Curtea de Apel Bacău a informat Biroul Naţional Interpol Bucureşti cu privire la faptul că autorităţile italiene au admis transferul din Italia în România, urmând ca persoana în cauză să execute pedeapsa pe teritoriul ţării noastre”, se mai arată în documentul citat.

Bărbatul a fost preluat de o echipă din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite