Un pasager al cursei TAROM Bucureşti – Amsterdam a fost prins cu paşaport fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza unui individ care încerca să călătorască cu un document fals, pasagerii zborului TAROM RO363 Bucureşti - Amsterdam au fost debarcaţi din avion chiar înainte de decolarea care trebuia să aibă loc la ora 16,50.

Autorităţile aeroportoare au luat această decizie după ce, la un control de rutină, s-a ajuns la concluzia că unul dintre pasageri se afla în posesia unui paşaport fals, arată publicaţia de aviaţie BoardingPass într-o postare pe Facebook. Conform unor surse, autorităţile au luat decizia de a efectua un control mai amănunţit, drept urmare decolarea cursei TAROM a fost amânată.

„În data de 03.02.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Otopeni s-a prezentat pentru a intra în zona de tranzit a aeroportului, călătorind din direcţia Istanbul, cu destinaţia Chişinău, un bărbat, cetăţean turc, care s-a legitimat cu paşaportul national valabil.

Acţionând în baza analizei de risc privind combaterea migraţiei ilegale, s-a procedat la monitorizarea persoanei. Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul a încercat să se îmbarce într-o aeronavă cu destinaţia Amsterdam.  Acesta a  prezentat la solicitarea politistilor de frontiera o carte de identitate cu însemnele autorităţile belgiene falsă total.  

In cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals privind identitatea, persoana urmând a fi returnata cu primul zbor în direcţia Istanbul”, au transmis autorităţile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite