Planul anti-coronavirus de pe Aeroportul Otopeni s-a pus în aplicare. Ce măsuri au luat autorităţile şi ce trebuie să facă pasagerii sosiţi din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Aeroportul „Henri Condă” din Otopeni au fost luate măsuri speciale pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Planul de măsuri a fost conceput cu Ministerul Sănătăţii, Direcţia pentru Sănătate Publică şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

„Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum şi o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri”, potrivit unui comunicat transmis de autorităţile aeroportuare.

Dispersere cu gel împotriva coronavirusului

Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaţionale au fost amplasate şi puse la dispoziţia pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare, se precizează în acelaşi comunicat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat, joi, că epidemia de coronavirus este urgenţă publică internaţională. Oficialii chinezi spun că 171 de oamenii au murit din cauza virusului misterios, arată digi24.ro. OMS a declarat că infecţia cu coronavirus reprezintă o urgenţă medicală globală pentru că riscul infectării a depăşit China, locul unde virusul a apărut luna trecută.

Organizaţia avertizează toate statele membre ale Naţiunilor Unite că trebuie să trateze această epidemie cu seriozitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite