Un elicopter medical va asigura transportul de urgenţă pe zona litoralului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 3 mai se lansează punctul de operare aeriană de la Constanţa FOTO Adevărul
Pe 3 mai se lansează punctul de operare aeriană de la Constanţa FOTO Adevărul

Transportul aeromedical de urgenţă pentru zona litoralului, Deltei Dunării şi pentru judeţele din sud-estul României va fi asigurat începând de vineri de un elicopter echipat complet din punct de vedere al urgenţelor medicale, care se va afla în zona Constanţa.

De asemenea, punctul de operare aeriană Constanţa va asigura, în colaborare cu punctul din Bucureşti, intervenţia pentru urgenţele medicale care pot apărea pe autostrada A2.

Lansarea oficială a acestui ciclu de operaţiuni aeromedicale va avea loc mâine, în prezenţa secretarilor de stat Cătălin Chiper, de la Ministerul Afacerilor Interne şi a lui Raed Arafat, de la Ministerul Sănătăţii. Alături de aceştia vor fi şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Activitatea de intervenţie aeriană desfăşurată în cadrul S.M.U.R.D., va avea ca operator medical Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Elicopterul va opera pe timpul zilei dintr-o locaţie provizorie, pusă la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Constanţa, până la construirea unei baze aeriene.

Aparatul de zbor (elicopter uşor multifuncţional Eurocopter EC 135), echipat medical, a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, pilotarea şi mentenanţa acestuia urmând să fie asigurate de către personalul Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Alte două puncte de operare aeriană urmează să fie operaţionalizate în perioada următoare, unul în Galaţi, altul în zona de Nord - Vest a ţării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite