Un detaşament de poliţie militară şi unul de consilieri militari, repatriaţi din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un detaşament de poliţie militară şi un detaşament de consilieri militari au fost repatriaţi, miercuri, din Teatrul de Operaţii din Afganistan după o perioadă de şase luni.

Ceremonia de repatriere a avut loc la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară din Bucureşti. Militarii detaşamentului International Military Police (IMP) – rotaţia a II-a, au fost dislocaţi în teatrul de operaţii în perioada iulie 2015 – februarie 2016, având ca misiune executarea de acţiuni specifice prevenirii şi investigării activităţilor infracţionale, verificarea pasagerilor înainte de îmbarcare în aeronave şi investigarea cauzele accidentelor de circulaţie şi responsabilii acestora.

De asemenea, militarii echipei Army Institutional Advisory Team (AIAT) au consiliat personalul din cadrul Armatei Naţionale Afgane încadrat în structuri militare de diferite niveluri.

La finalul ceremoniei, locotenentul Răzvan Matran, comandant al detaşamentului de poliţie militară, a vorbit despre provocările cu cate s-au confruntat în baza Bagram, unde şi-au desfăşurat misiunea.

„Am asigurat, împreună cu partenerii de coaliţie, menţinerea unui climat regulamentar de ordine şi disciplină militară în baza Bagram şi am avut un rol semnificativ în misiunea de menţinere a autorităţii şi integrităţii forţelor dislocate pe aeroportul Bagram. Misiunile specifice de poliţie militară desfăşurate într-un cadru complex şi deseori provocator au confirmat excelenta pregătire a poliţiştilor militari români, precum şi profesionalismul care ne caracterizează”, a declarat locotenentul Matran, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a precizat faptul că misiunile detaşamentului său au urmărit protecţia forţelor din baza Bagram, dar şi menţinerea ordinii şi a disciplinei, precum şi prevenirea activităţilor infracţionale sau criminale, acestă misiune fiind „inedită pentru forţele armate ale României şi mai cu seamă pentru poliţia militară deoarece e prima misiune de această natură în cadrul Resolute Support”.

Locotenentul Matran a vorbit şi despre pericolele cu care s-au confruntat în zona în care s-a desfăşurat misiunea, precizând că au avut loc mai multe atacuri indirecte asupra bazei.

Cel de-al doilea detaşament de militari care a fost în misiune în Afganistan a fost detaşat la Kabul unde au consiliat personalul din cadrul Armatei Naţionale Afgane. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite