Un bebeluş de un an din Bacău, diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic, transferat la Iaşi. Medic: "Există un potenţial uremic pe viitor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

DSP Bacău a început o investigaţie epidemiologică după ce starea unui copilaş de un an cu sindrom hemolitic uremic s-a înrăutăţit şi a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi.

Potrivit Ministerului Sănătaţii, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a informat despre apariţia, în ziua de vineri, a unui caz de sindrom hemolitic uremic la Spitalul Judeţean din Bacău.

Copilaşul de 1 an din oraşul Bacău s-a internat vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, iar apoi a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, la secţia de nefrologie.
"Potrivit DSP Bacău, copilul a manifestat boala diareică acută cu debut în data de 4 februarie, pentru care a primit tratament antibiotic timp de trei zile în regim ambulatoriu cu o evoluţie favorabilă, dar cu înrăutăţire a stării de sănătate în data de 18 februarie", arată Ministerul Sănătăţii.

Potrivit recomandărilor Ministerului Sănătăţii, DSP Bacău a început investigaţia epidemiologică efectuând inclusiv anchetă alimentară. Copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Iaşi cu aproximaţie la ora 20:00, urmând sa fie recoltate probe pentru a se stabili clar cauza apariţiei sindromului. Copilaşului i-au fost recoltate probe pentru a se stabili clar cauza apariţiei sindromului.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă.

Ce spune managerul Spitalului din Iaşi

Radu Terinte, managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria Iaşi: „Din primele investigaţii pe care le-am avut, copilul are un sindrom hemolitic acut, are trombocitopenie şi hematurie ceea ce înseamnă că există un potenţial uremic pe viitor.

În momentul de faţă copilul este stabil, este în terapie acută şi urmează întocmai să fie transferat în secţia de nefrologie pentru ca să ţinem în scurt această complicaţie care înseamnă uremia şi insuficienţa renală.
Copilul are sindrom diareic acut de două săptămâni, tratat acasă, în urma unor discuţii cu un medic privat din câte am înţeles, cu regim. Nu a fost pus pe antibiotice din ce am înţeles. Şi abia în momentul în care a apărut sindromul hemolitic cu icter, familia a făcut în privat nişte analize”.  
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite