FOTO Accident cu români în Bulgaria: un mort şi 14 răniţi. Şase dintre ei au fost aduşi în stare gravă la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 27 de ani a murit şi alte şase persoane sunt în stare gravă după ce un autocar cu turişti români care se întorceau din vacanţă din Turcia s-a prăbuşit într-o râpă, în apropierea unei localităţi din Bulgaria.

Un autocar cu 27 de pasageri români care se întorceau din staţiunea Kusadasi din Turcia s-a răsturnat ieri dimineaţă în pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo şi Veliko Tîrnovo, după ce şoferul autocarului nu şi-a adaptat viteza la condiţiile meteo.

În urma accidentului, o tânără de 27 de ani şi-a pierdut viaţa şi alte 14 persoane au fost rănite. Dintre acestea, şase au suferit fracturi şi răni grave, şi au fost aduse ieri în ţară cu trei elicoptere puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Cele şase victime, care prezintă fracturi craniene, de membre şi de claviculă, sunt deocamdată în stare stabilă, potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unitatea sanitară în care li se acordă asistenţă medicală de specialitate.

În schimb, ceilalţi pasageri, dar şi şoferul autocarului răsturnat, au ajuns înapoi în România cu un autocar pus la dispoziţie de firma de transport.

Şase pacienţi grav răniţi, la Spitalul Floreasca

În primă instanţă, la Spitalul Floreasca din Capitală au fost aduse, cu două elicoptere SMURD, două persoane de aproximativ 60 de ani, pacienţi aflaţi în stare critică.

Bărbatul, care este din Bacău, ar putea fi supus unei intervenţii chirurgicale în perioada imediat următoare, au precizat surse medicale, în timp ce femeia, care a suferit un traumatism cranio-cerebral şi este paraplegică, urmând să fie operată în secţia de neurochirurgie duminică seară.

În ceea ce priveşte ceilalţi patru pacienţi aduşi ieri după-amiază cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie în ţară, aceştia sunt în afara oricărui pericol şi se află sub atenta supraveghere a medicilor de la Floreasca. 

Printre cei patru pacienţi, trei femei şi un bărbat, se află şi sora tinerei de 27 de ani care a murit în accident, au explicat surse medicale pentru „Adevărul“.  Cei şase răniţi au fost transportaţi la Bucureşti după ce au fost stabilizaţi la un spital din Veliko Tîrnovo.

Celulă de criză în urma accidentului rutier

Accidentul care a pus pe jar autorităţile i-a determinat pe reprezentanţii Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism (DIMMMAT) să înfiinţeze o celulă de criză pentru a determina cauzele în care s-a produs tragedia rutieră.

image

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne, care a coordonat operaţiunea de transport medical în ţară prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că Poliţia Română a efectuat deja primele verificări în ţară privind firma transportatoare, fără a găsi probleme.

Astfel, firma Camira Eurotrans, cea care a organizat această excursie, „deţine licenţă şi brevet valabile, precum şi poliţă de asigurare împotriva insolvabilităţii şi a falimentului“, au arătat oamenii legii.

Aceştia au mai spus că autocarul răsturnat în Bulgaria avea doi şoferi, care, date fiind distanţele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul. Şoferul, un român în vârstă de 44 de ani, nu consumase alcool, după cum au comunicat autorităţile bulgare care au demarat o anchetă în acest caz. 

Accidente grave cu români pe şosele străine

Accidentul petrecut duminică dimineaţă în Bulgaria nu este singurul în care au fost implicaţi turişti români. Pe 23 iunie 2013, un autocar cu români s-a răsturnat într-o prăpastie de pe o şosea dintr-o regiune montană, la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului. În urma tragediei, 19 persoane au murit şi alte 29 au fost grav rănite.

Vinovat de tragedie a fost şoferul autocarului, decedat şi el, pentru că a circulat cu viteză excesivă în curbă. La această concluzie au ajuns procurorii Parchetului General, care au decis ulterior să închidă dosarul acestei tragedii.

Un alt accident rutier grav s-a petrecut anul trecut în Ungaria, când un microbuz cu numere de România a fost implicat într-un carambol pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta. Microbuzul se deplasa de la Galaţi la Milano şi avea 19 pasageri şi doi şoferi, toţi de cetăţenie română. În urma incidentului, trei persoane au murit şi alte 18 au fost grav rănite.

Cele mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că, în România, la fiecare un milion de persoane s-au înregistrat 94 de morţi în tragedii rutiere.


Pe aceeaşi temă:

Dosarul privind accidentul din Muntenegru a fost închis. Şoferul autocarului a fost găsit vinovat de tragedie

Procurorii Parchetului Curţii Supreme au decis închiderea dosarului privind accidentul din Muntenegru după ce au stabilit că şoferul autocarului, care a murit, este vinovat pentru tragedie. Acesta circula cu 80 de kilometi pe oră, viteză mult mai mare decât cea permisă pe acel sector de drum.

Mareea Travel aruncă pisica moartă în curtea transportatorului: Pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparţin Gregory Tour

Directorul agenţiei care a organizat circuitul turistic, Marius Usturoiu, susţine că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparţine transportatorului, Gregory Tour, conform contractului încheiat de acestă cu agenţia de turism.

Tragedia din Muntenegru, anunţată de un pasager: „Ne-am răsturnat. Nu am văzut ce s-a întâmplat“

Directorul agenţiei de turism Mareea, ce a organizat sejurul în Muntenegru, Marius Usturoi, a declarat, pentru „Adevărul“ că tragedia a fost anunţată în ţară, duminică seară, în jurul orei 18.00, de unul dintre turiştii aflaţi în autocar. Grupul plecase din Bucureşti sâmbătă dimineaţă la ora 5.30.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite