Tudorel Toader, despre şeful DIICOT: Dacă va mai dori un al doilea mandat, calea e de înscriere în competiţia publică şi nu de desemnare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri seară, la Antena3, că, dacă procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Daniel Horodniceanu va mai dori un mandat, „calea e de înscriere în competiţia publică şi nu de desemnare”.

Tudorel Toader a fost întrebat, vineri seară, la Antena 3, dacă este dispus să îl desemneze pe Daniel Horodniceanu pentru un nou mandat la conducerea DIICOT, având în vedere că actualul mandat se încheie în luna mai.

„Am vorbit recent cu domnul Horodniceanu, nu am abordat acest subiect. Dacă va mai dori un al doilea mandat, calea e de înscriere în competiţia publică şi nu de desemnare, fără o procedură publică de selecţie”, a răspuns Tudorel Toader.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, vineri, solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, după încheierea mandatului la conducerea instituţiei. 

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii în cadrul Serviciului teritorial Iaşi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, începând cu data de 19.05.2018", este decizia luată vineri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care a discutat cererea actualului şef al DIICOT de a reveni la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, după încheierea mandatului la conducerea instituţiei.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT expiră în luna mai, e fiind numit în funcţie în urmă cu trei ani, la data de 19 mai. Anterior numirii, din 2012, a deţinut funcţia de procuror-şef în cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al DIICOT.

Recent au apărut informaţii conform cărora ar fi fost vizat într-un dosar DNA care a fost clasat. Daniel Horodniceanu a declarat, întrebat despre aceste informaţii, că a cerut Direcţiei Naţionale Anticorupţie să studieze acest dosar, el spunând că ar fi fost normal să fie anunţat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite