TOP Cele mai fiabile maşini second-hand, de trei ani vechime, aflate pe piaţa europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
piata auto

Recent apărut, Studiul de Fiabilitate J.D. Power  dezvăluie  care sunt cele mai fiabile modele de maşini second-hand, vechi de trei ani, aflate pe piaţă. Cercetarea a fost una masivă şi s-a bazat pe declaraţiile proprietarilor, în acest sens fiind intervievate mii de persoane.

Maşinile pentru care nu s-au obţinut cel puţin 100 de răspunsuri nu au fost incluse în top. Asta pentru că studiul are ca metodologie de lucru măsurarea fiabilităţii acestor maşini cu o vechime de trei ani în funcţie de problemele tehnice apărute la 100 unităţi. Spre exemplu, media industriei auto este de 136 probleme/100 maşini. Culmea este că brandurile premium au o medie de 141 de probleme la 100 maşini, iar cele uzuale au scoruri mult mai bune.  Specialiştii susţin că această situaţie se produce din cauza dotărilor complexe de ultimă generaţie ale maşinilor premium, iar acestea pot produce unele şicane în funcţionare. Toate maşinile din acest studiu sunt fabricate în anul 2016. 

SUV-urile mici şi compacte, dominate de modele germane

Categoria SUV-uri mici este condusă de VW Tiguan care este urmat de Kia Sportage. Tiguan are scaune încălzite, echipament modern de infotainment şi un sistem keyless entry&Go. 

În segmentul SUV-uri mici premium locul întâi este ocupat de Audi Q3, care s-a dovedit o maşină foarte economică la întreţinere. Este vorba de modelul dotat cu un motor de 2.0 litri (200 de cai putere) şi cu o transmisie Tiptronic cu 6 trepte şi care dispune de o echipare destul de bună (conexiune Audi Connect cu Google Maps şi integrare Google Earth, hayon electric şi un sistem audio cu 14 difuzoare). La această categorie locul doi este ocupat de BMW X1. 

La categoria SUV-uri premium compacte, primul loc al podiumului este ocupat de BMW X3 care este urmat de Porsche Macan şi Infiniti QX 50. X3 dispune de un complex sistem de infotainment şi este dotat cu echipamente de frânare automată pentru evitarea accidentelor. 

Asiaticii preiau conducerea

Secţiunea de SUV-uri medii este condusă cu autoritate de Hyundai Santa Fe care este secondată deToyota Highlander. Acest model de Hyundai dispune de 7 locuri.

Categoria SUV-urilor medii premium este condusă categoric de Lexus GX, model care este urmat de Lexus RX şi Mercedes-Benz GLE. 

KIA Soul  conduce segmentul MPV compact şi este urmat de Toyota Prius V. Coreenii au introdus dotări premium pe maşină cum ar fi tapiţerie de piele şi sisteme de evitare a accidentelor. 

Diversitate la berline

Secţiunea maşinilor mici a fost cucerită de Chevrolet Aveo sau  Sonic, cum se vinde pe piaţa americană. Modelul american este urmat la clasamentul din clasa sa de Hyundai Accent  şi Nissan Versa. Opţional, Aveo poate dispune de sistem infotainment şi cutie de viteze automată. 

La berline medii, clasametul este condus de Toyota Camry şi este urmată de VW Passat. Maşina japoneză are în dotare un sistem infotainment generos, o navigaţie de ultimă generaţie şi un încărcător de telefon wireless.  

Categoria maşini compacte premium este condusă de Lexus cu modelul  EX, care este urmată de Audi A5 şi Audi A4. Modelul japonez dispune de sistem de evitare a accidentelor . 

La secţiunea berline premium, primul loc este ocupat de BMW Seria 5, model urmat de Audi A7 şi Mercedes  E-Class. Printre altele, Seria 5 este dotată cu conectivitate Bluetooth şi cu un sistem automat de evitare a accidentelor. 

Mini Cooper conduce categoric segmentul maşinilor  sport compacte trecând de modelul Mazda MX 5 Miata care se află pe locul doi. Şoferii entuziaşti au o mulţime de opţiuni pentru a creşte tenta sportivă a modelului Mini. 

Premianta şi codaşele

Însă cea mai fiabilă maşină second-hand cu o vechime de trei ani aflată pe piaţă este Porsche 911. Calificativul este valabil pentru toate variantele, coupe, cabrio sau targa. „Sportiva”  poate fi dotată cu motoare de 3.4, 3.8 sau 4.0 litri. 

La polul opus sunt unele modele de la Volvo, Land Rover şi Fiat, singurele trei mărci cu peste 200 probleme la 100 maşini.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite