Tinerii din politica dâmboviţeană şi teoria cuplurilor civilizatoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu o cunosc personal pe domnişoara Claudia Benchescu aşa că nu îmi permit să emit opinii despre calitatea ei profesională. Probabil este mult peste nivelul tinerilor liberali obişnuiţi dacă aceştia au ales să o susţină pentru funcţia de preşedinte al Cluburilor Studenţeşti Liberale (C.S.L.)

Dar acest lucru nu mă împiedică să nu observ, cu amărăciune, că titlurile care anunţă alegerea sa se referă în primul rând la condiţia ei socială, aceea de logodnică a ministrului Marian Voicu.

Reprezentantă a tinerilor liberali din România în LYMEC, organizaţia tinerilor liberali din Europa, după cum declară pe blogul ei personal, domnişora Benchescu a fost sigura candidată pentru postul de preşedinte şi a canditat cu moţiunea ”Reconstrucţia României – Şansa generaţiei noastre.“

Un titlu generos, care vrea să reprezinte provocările unei întregi generaţii. O generaţie de tineri care vor şi pot să facă mai mult pentru comunităţile din care provin, pentru ţara pe care o reprezintă şi de ce nu, pentru ei personal.

Tineri care pot să alunge metehnele trecutului din politica dâmboviţeană şi să demonstreze că românii şi România vor şi pot mai mult. Probabil unii din ei vor şi reuşi să facă câte ceva, pe ici pe colo.

Dar, din păcate, mesajul transmis ieri, 11 mai, de tinerii studenţi liberali este unul destul de puţin credibil. O organizaţie liberală naţională, cu un singur candidat, care se nimereşte a fi logodnica ministrului Mihai Voicu îmi aminteşte mai degrabă de perioada în care un singur cuplu hotăra tot ce e bine şi rău în România, decât de o democraţie viabilă, în care libertatea de a alege şi de a fi ales este una din condiţiile fundamentale. Desigur România postdecembristă are şansa de a avea mai multe cupluri, nu numai unul singur, căci de ...e democraţie.

Crin Antonescu, prezent la alegerile de la Romexpo, a ignorat acest aspect, cu siguranţă neplăcut şi le-a explicat studenţilor liberali, conform Agerpress, rolul civilizator al politicii:

 ”Politica nu e o formă a culturii, e o formă a civilizaţiei. Dar cu cât mai multă cultură, cu cât mai multă informaţie, cu cât mai multe criterii şi valori în capul unui politician, cu atât mai bune politici publice, cu atât mai multă calitate în viaţa politică şi actul politic, cu atât mai multă consistenţă, forţă pentru un partid care a fost şi va rămâne mereu de dreapta prin rolul pe care îl acordă elitelor’’

Probabil, în subliminal, din această frază frumos meşteşugită, studenţii liberali au înţeles că e necesară o abordare familială a politicii, în care cuplurile civilizatoare să arate maselor că elitele se formează în familile tinerilor liberali de excepţie, care vor conduce spre progres România. Desigur după ce îşi vor actualiza neamurile cu câţiva naşi, fini şi afini, într-o familie mai largă şi mai primitoare, dar la fel de elitistă şi plină de rol civilizator.

Aleasă, sâmbătă, de cei 500 de delegaţi prezenţi la Conferinţa Naţională a CSL, desfăşurată, la Romexpo, Claudia Benchescu îşi doreşte consolidarea identităţii liberale şi asumarea, după 10 ani, a rolului de organizaţie politică de tineret ajunsă la maturitate. “ – sursa Agerpress. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite