Suspectul ameninţării cu rachete la Şcoala americană şi la Hotelul Sheraton din Bucureşti rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Anghelidi a fost reţinut la începutul lunii aprilie
Ovidiu Anghelidi a fost reţinut la începutul lunii aprilie

Judecătorii Curţii Supreme au decis să-l meţină încă 30 de zile în arest pe individul care a sunat la 112 pe data de 1 martie şi a anunţat că atât hotelul, cât şi Fundaţia Româno-Americană şi Şcoala Americană vor fi „atacate cu rachete”.

„ Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Terorism ?i a Criminalită?ii Informatice, în dosarul nr. 748D/P/2019, de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului Anghelidi Ovidiu-Nicolae. În baza art. 234 alin. 1 şi art. 236 Cod procedură penală prelungeşte durata măsurii arestării preventive pentru inculpatul Anghelidi Ovidiu-Nicolae pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12 mai 2019 şi până la data de 10 iunie 2019, inclusiv”, se arată în minuta instanţei.

Procurorii DIICOT au făcut în luna aprilie percheziţii la domiciliul bărbatului de 46 de ani, din comuna Jidvei judeţul Alba. Procurorii au găsit substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta ”le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate”.

Procurorii au reţinut împotriva sa şi faptul că a transmis mesajele de ameninţare în numele Organizaţiei ”Vlad Ţepeş”, iar la percheziţia domiciliară au fost găsite înscrisuri olografe privind solicitarea a 30.000 euro, cu echivalentul sumei în bitcoin, în numele aceleiaşi organizaţii, mai spune sursa citată.

Prin ordonanţa procurorilor  s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru articolul din legea de combatere a terorismului, care stabileşte o pedeapsă de la 5 la 12 ani pentru ”procurarea, deţinerea, confecţionarea, fabricarea, transportul sau furnizarea de produse ori tehnologii cu dublă utilizare sau de produse militare ori de substanţe explozive sau inflamabile, în scopul producerii de mijloace distructive, dispozitive explozive de orice fel, precum şi a substanţelor chimice, biologice, radiologice ori nucleare, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, animalelor sau mediul.”

Pe 1 martie, Secţia 1 Poliţie din Bucureşti a fost sesizată prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcţionează o fundaţie, a fost primit un apel telefonic, cu ameninţarea că va avea loc un atac cu rachetă asupra locaţiei respective.

De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, din nou, prin intermediul serviciului 112, că la un hotel din Calea Dorobanţilor, din sectorul 1, a fost primit un alt apel telefonic, cu ameninţarea că va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona. La finalul mesajului audio, se preciza că organizaţia ”Vlad Ţepeş” revendică ”atentatul”.

Bărbatul nu este la prima faptă penală. În 2017, când locuia în Braşov, a fost condamnat la pedeapsa achitării unei amenzi penale în valoare de 4.000 de lei pentru ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În esenţă, a fost trimis în judecată pentru că a ameninţat un jandarm, aflat în timpul liber, cu o macetă după ce acesta din urmă l-a atenţionat în legătură cu doi câini agresivi cu care se plimba printr-un parc din Braşov. Anghelidi a fost prins, în final, cu ajutorul unui echipaj de jandarmi, care a făcut inclusiv uz de arma din dotare pentru a-l obliga pe acesta să se predea. Decizia de condamnare la amendă penală a fost pronunţată la Judecătoria Braşov în decembrie 2017.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite