UPDATE Subprefectul Capitalei, la Parchetul General în dosarul privind protestul din 10 august. Un şef din Interne îl contrazice pe Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subprefectul Capitalei, Corneliu Cârstea, s-a prezentat, marţi, la Parchetul General pentru a fiaudiat în dosarul privind protestul din 10 august. În acelaşi dosar au mai fost audiaţi până acum prefectul Speranţa Cliseru, primarul general, Gabrirela Firea, dar şi viceprimarul Aurelian Bădulescu. La Parchet s-a prezentat astăzi pentru a fi audiat şi secretarul de stat în MAI, Gheorghe Nucu Marin.

UPDATE Secretarul de stat în MAI, Gheorghe Nucu Marin, a fost audiat marţi la Parchetul General, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

"Din punctul meu de vedere, dacă au fost cazuri izolate sau mai puţin izolate, vor trebui să răspundă. Încă o dată, cei care au greşit vor plăti", a spus secretarul de stat, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Întrebat de jurnalişti ce responsabilităţi a avut ca secretar de stat şi dacă au existat intervenţii din partea ministrului de Interne, Carmen Dan, Nucu Marin a precizat: "Fiecare a avut responsabilitatea lui şi, în funcţia de această responsabilitate, şi-a făcut treaba. (...) Să îmi iau toate măsurile, pentru ca la acţiune să existe un comandant al acţiunii, să fie făcută o analiză a informaţiilor primite, lucru care s-a făcut. (...) Responsabilităţile sunt pentru fiecare palier. De obicei, fiecare răspunde pentru ceea ce a făcut. (...) Din punctul meu de vedere, la această acţiune nu am la cunoştinţă să fi avut vreo intervenţie (n.r. - Carmen Dan) sau să fi făcut ceva". 

Reporter: Cine ar putea să ofere cele mai importante informaţii legate de intervenţia din seara respectivă?

Gheorghe Nucu: Cele mai bune informaţii se pot da de către jandarmerie, nu de la nivelul ministerului. Cele mai corecte şi cele mai precise..

Reporter: Aveţi informaţii că această manifestaţie a fost finanţată din străinătate?

Gheorghe Nucu: Nu, nu.

Reporter: Dumneavoastră sunteţi apropiat de Carmen Dan. V-a cerut vreodată opinia în legătură cu modul în care să gestioneze intervenţia din 10 august?

Gheorghe Nucu: Nu.

Cu doar câteva ore înainte a fost audiat şi Corneliu Cârstea în ancheta deschisă după violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. El nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Parchetului.

În acest dosar au mai fost audiaţi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.

De asemenea, a fost audiată săptămâna trecută primarul general, Gabriela Firea. Ea a spus că a oferit informaţii despre aspecte administrative din seara protestului din 10 august, dar şi informaţii cu privire la cei care au solicitat autorizarea manifestării.

Aproximativ 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General în urma violenţelor din Piaţa Victoriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite