Statul prejudiciat cu 500.000 de euro prin vânzarea de jucării şi haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane au prejudiciat statul prin vânzarea de jucării şi haine FOTO Adevărul
Mai multe persoane au prejudiciat statul prin vânzarea de jucării şi haine FOTO Adevărul

Aproximativ 20 de percheziţii au loc vineri dimineaţă în Bucureşti li Ilfov pentru prinderea unor persoane suspecte de evaziune fiscală de peste 500.000 de euro. Prejudiciul provine din vânzarea fără acte în regulă de jucării şi de produse textile.

Percheziţiile conduse de Poliţia Capitalei au loc la 20 de adrese din Bucureşti şi Ilfov şi vizează destructurarea unui grup infracţional implicat în acte de evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Membrii grupării, prin intermediul unor firme „fantomă”, ar fi importat din China, prin portul Constanţa, cantităţi importante de jucări şi de produse textile pe care le-ar fi vândut ulterior în mai multe complexuri comerciale.

Bunurile ar fi fost comercializate fără ca suspecţii să fi înregistrat în evidenţele contabile aceste operaţiuni, pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat.

„Verificările poliţiştilor bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au indicat că, prin faptele comise, membrii grupului infracţional ar fi prejudiciat statul român cu peste 500.000 de euro, sumele de bani obţinute ilicit prin comercializarea bunurilor menţionate fiind ulterior transferate în China, în scopul reinvestirii lor în activităţi legale”, a precizat Poliţia Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite