Spionul pedofil, judecat pentru abuz asupra a nouă copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului Capitalei au finalizat ancheta şi au decis trimiterea în judecată a pedofilului Ninel Şerbănescu. Acesta va trebui să răspundă în faţa magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 2 pentru nu mai puţin de cinci fapte de agresiune sexuală.

Acesta este acuzat de violare de domiciliu, perversiune sexuală, tentativă de perversiune sexuală, agresiune sexuală şi  tentativă de viol. Şerbănescu se află din luna iulie în arest.

Fost ofiţer la Direcţia de Informaţii a MApN înainte de Revoluţie şi tată a doi copii, Ninel Şerbănescu, în vârstă de 64 de ani, avea un mod de operare foarte bine pus la punct, spun anchetatorii. 

El a acţionat între 2008 şi 2014, abordându-şi victimele în special din zonele de joacă, din magazine situate în apropierea locuinţelor acestora, din staţii ale mijloacelor de transport sau din apropierea şcolilor. Potrivit anchetatorilor, fostul agent din MApN ar fi agresat sexual nouă copii. Testat recent cu detectorul de minciuni, acesta a recunoscut că ar fi abuzat de un copil, negând celelalte acuzaţii.

Ademeniţi cu dulciuri

Şerbănescu îşi aborda victimele oferindu-le prăjituri şi dulciuri sau le propunea să hrănească câini sau pisici din zonă, reuşind în acest fel să obţină controlul asupra acestora.  

Acesta îi însoţea apoi până în scările blocurilor, mare parte dintre copii fiind abuzaţi pe treptele scărilor care fac legătura dintre două etaje. Înainte de a-i abuza pe copii, acesta le acoperea ochii cu diferite obiecte – bandană, faşă din material textil sau fes.

Într-unul dintre cazuri, agresorul nu s-ar fi rezumat doar a-şi conduce victima până în scara blocului. Observând că băiatul este singur acasă, Şerbănescu ar fi intrat în locuinţa acestuia, unde l-ar fi dezbrăcat, trăgându-i pantalonii şi chiloţii până la genunchi, după care l-ar fi sărutat pe gură şi în zona feţei, l-ar fi pipăit în zona anusului, l-ar fi aplecat cu mâinile în faţă şi s-ar fi împins cu corpul în el. La rugăminţile repetate ale copilului, agresorul s-a oprit şi a părăsit locuinţa, avertizându-l să nu le spună părinţilor despre jocul lor şi nici că a trecut pe acolo.

Mărturia soţiei

Ninel Şerbănescu a continuat să fie atras de minori şi după ce a fost eliberat din închisoare în 1990, printr-un decret. El fusese condamnat pentru pedofilie. Fosta sa soţie le-a povestit anchetatorilor că în anii 1992-1993, în timp ce stătea cu Şerbănescu la coadă, într-un magazin în Piaţa Amzei, a observat că acesta a dispărut de lângă ea. Femeia a plecat în căutarea lui, găsindu-l în compania unor fete în vârstă de aproximativ 10 ani. Ulterior, el i-ar fi spus că nu a întreţinut niciodată raporturi sexuale cu copii, ci că doar îi punea pe aceştia să îi atingă organul sexual. 

„Actele de natură sexuală comise asupra minorilor implică numeroase şi grave consecinţe, printre care depresii, dezordini mentale, stima scăzută de sine, probleme şcolare şi probleme de comportament“, spun anchetatorii. Ninel Şerbănescu riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare. 

Cadru didactic după 1990

Bărbatul nu este străin de viaţa din spatele gratiilor. El a mai fost condamnat de două ori pentru pedofilie şi înainte de Revoluţie, perioadă în care era ofiţer MApN şi activa la Direcţia de Informaţii. După 1990 a fost reabilitat şi a reuşit să se angajeze chiar şi în învăţământ. Este divorţat şi are doi copii care au emigrat în Occident.

Citiţi şi:

Pedeapsa profesorului pedofil nu satisface pe nimeni. Lucian Darie vrea mai puţină puşcărie, procurorii şi victimele cer mai mulţi ani

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite