SOV, analiză de la Rahova: „Dragnea, foarte probabil, va fi condamnat“. „Iohannis a luat o serioasă opţiune pentru obţinerea unui nou mandat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vintu FOTO Eduard Enea
Sorin Ovidiu Vintu FOTO Eduard Enea

Afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu a analizat într-o postare pe blogul său situaţia din România, într-un articol intitulat „Manipulări şi contramanipulări”. Soluţiile propuse de afacerist: indepdendenţa CSM - care ar fi sub control politic, o nouă lege de funcţionare a SRI, un autentic proiect de ţară şi refacerea relaţiei cu Rusia.

SOV execută o condamnare  la şase ani şi două luni de închisoare în dosarul privind devalizarea companiei Petromservice. Vîntu mai are două condamnări definitive, în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi, respectiv, cel privind favorizarea lui Nicolae Popa.

Într-un alt dosar, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe 13 decembrie, pe Sorin Ovidiu Vîntu la 10 ani şi două luni de închisoare şi pe Liviu Luca la zece ani de închisoare, pedepse care au fost dispuse pentru faptele de care sunt acuzaţi în dosarul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petromservice, la care au fost comasate şi pedepse din alte dosare ale omului de afaceri şi fostului lider sindical. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

„Manipulări şi contramanipulări”

Articolul „Capitolul 46 – Manipulări şi contramanipulări” publicat de Sorin Ovidiu Vîntu conţine o analiză făcută de afacerist, dar şi posibile soluţii oferite de acesta. Integral postarea acestuia.

„Băi generaţie, manipularea nu se bazează neapărat pe prostia manipulatului ci mai degrabă pe buna credinţă a acestuia.  Voi încerca să-ţi explic pe înţelesul tău ce s-a întâmplat în România ultimilor două luni, care sunt cauzele şi care vor fi efectele pe termen scurt şi mediu ale evenimentelor la care ai asistat şi poate chiar ai participat.

Dragnea

Excelent consiliat, Dragnea se instalează în fruntea PSD printr-un vot în interiorul partidului, dat de circa 500.000 de membri. Din acel moment autoritatea lui este totală şi pare de nezdruncinat pentru mult timp de-atunci înainte. Discursul lui public ne arată un tip calm, echilibrat, deschis spre dialog atât cu adversarii politici cât şi cu societatea. Acceptă fără obiecţii instalarea guvernului condus de Cioloş, arătându-şi disponibilitatea de a-l sprijini timp de un an, cât mai era până la alegeri, pentru buna funcţionare a ţării. Speculând cu abilitate carenţele unui guvern alcătuit din amatori într-ale politicii şi comunicării, Dragnea îşi vede partidul crescând în sondaje precum Făt-Frumos şi începe să viseze cu ochii deschişi la funcţia de premier, ca prim pas, şi la cea de preşedinte pentru finalul carierei sale politice. Începe campania electorală unde are o prestaţie excelentă şi reuşeşte o victorie împotriva unui PNL aproape inexistent ca mesaj şi ca lideri. O lege dată de guvernul Năstase este pusă pe tapet de către adversarii politici şi Dragnea îşi vede spulberat visul de a fi premier. Ca şi cum asta n-ar fi fost suficient, al doilea dosar penal aflat pe rol la I.C.C.J se apropie de final şi, nefiind premier în momentul pronunţării, posibilitatea de a fi condamnat şi încarcerat devine aproape certitudine. Panica începe să pună stăpânire pe personaj şi ne trezim cu una dintre cele mai ample şi prost făcute manipulări din istoria post-decembristă a statului român, desfăşurată în mai multe etape.

1.    Apar primele înregistrări video cu Sebastian Ghiţă în care acesta ne spune că, din spirit civic, s-a hotărât să arate concetăţenilor săi că răul făcut acestei ţări de către Coldea şi Kovesi este cu mult mai mare decât cele câteva sute de milioane de euro pe care le-a furat de la buget, atât în timpul lui Băsescu cât mai ales când premier era prietenul Victor Ponta.
2.    Apar alte înregistrări cu acelaşi personaj în care, împletind abil bucăţele de adevăr cu un noian de minciuni, creează o imagine apocaliptică justiţiei şi SRI-ului, în care justiţia nu face altceva decât să fabrice dosare şi să închidă oameni nevinovaţi iar SRI-ul nu face altceva decât poliţie politică.
3.    Intercalată între înregistrările video cu Ghiţă apare şi o casetă audio, difuzată ca preambul al manipulării, în care un procuror DNA vorbeşte cu un necunoscut care-l introduce pe Dragnea în calitate de vânat inocent al instituţiei conduse de Kovesi.
4.    Urmare a acestor înregistrări Coldea este destituit, o prostie cât casa, care ajută cu credibilizarea primei etape a manipulării puse la cale de Dragnea şi echipa sa.

Percepţia directă şi subliminală care ţi s-a indus, băi generaţie, este că SRI = poliţie politică, justiţia fabrică dosare şi încarcerează politicieni şi oameni de afaceri nevinovaţi, Dragnea este nevinovat dar DNA-ul cel rău vrea să-l “facă”. Drept recompensă pentru ajutorul dat, lui Ghiţă i se oferă o fereastră de oportunitate de mai bine de două săptămâni în care să nu-l caute nimeni, el având astfel posibilitatea să se ascundă cu tot cu banii furaţi.

O a doua etapă a fost cea a sistemului penitenciar. Dacă vă amintiţi, începând cu a doua jumătate a anului trecut, televiziunile au început să arate situaţia din penitenciare, sensibilizând liderii de opinie, care, la rândul lor, au sensibilizat o parte a populaţiei. Fire simţitoare, domnul Dragnea preia tema împreună cu tot activul de partid şi explică românilor că aşa nu se mai poate, că şi hoţii sunt oameni, că va trebui să plătim drept despăgubiri sume imense anual şi că trebuie neapărat să facem ceva cât nu e prea târziu. Considerând că primele două etape ale manipulării sunt suficiente, fără acte preparative au trecut la etapa finală, demascându-şi în mod absolut cretin intenţiile reale: exonerarea penală a abuzului în serviciu cu prejudicii de până la 200.000 lei, fapta penală care era reţinută în sarcina lui Liviu Dragnea în dosarul penal aflat la I.C.C.J.

Care hoţi, care tratament uman, care supraaglomerare, care CEDO, care amendă? Urgenţa era dezincriminarea lui Dragnea, care trebuia făcută pe loc, iar proiectul legii graţierii – o lege care nu rezolvă absolut nimic din problemele sistemului penitenciar, trimisă în parlament alături de alte două proiecte similare depuse de PNL şi UDMR încă de anul trecut.

Acestei manipulări i-au căzut pradă două televiziuni de ştiri, o grămadă de jurnalişti, comentatori şi analişti, care, cu bună credinţă, au militat pentru un tratament uman aplicat deţinuţilor şi s-au trezit apoi în situaţia de a-l apăra în final pe Dragnea şi golănia pe care acesta a făcut-o, asigurându-şi în mod gratuit un număr apreciabil de telespectatori.

Iohannis

Pentru Iohannis a început bătalia pentru al doilea mandat iar scoaterea din cursă a principalului său contra-candidat, Liviu Dragnea, prin orice mijloace, este principalul lui obiectiv în această fază. Ordonaţa care-l scotea practic din zona puşcăriei pe şeful PSD l-a determinat pe Iohannis să conceapă, împreună cu echipa lui, o contramanipulare de mari proporţii, bazându-se şi el nu pe prostia ci pe buna credinţă a unui număr imens de oameni. Astfel, pe reţelele de socializare au început să curgă informaţii terifiante despre criminalii, violatorii şi tâlharii care vor irumpe din puşcării, urmare a ordonanţelor de urgenţă pe care le emite guvernul Grindeanu.
Televiziunile de casa ale SRI-ului amplifică grozăvia, CT Popescu enunţă cu o voce cavernoasă că, gata, în România democraţia a murit şi în loc s-a instalat dictatura PSD, o tipă grasă, urâtă şi cu ochelari, isterizează pe alt post că vor ieşi criminalii şi teroriştii din puşcării, mulţimile de oameni ieşiţi pe străzi prin oraşele ţării cred ce li se spune ca o concluzie la ceea ce s-a întâmplat.
Băi generaţie, ambele găşti te-au minţit. Gaşca lui Dragnea te-a minţit că trebuie să dea ordonanţele de urgenţă pentru a nu plăti penalizările impuse de CEDO şi pentru a uşura viaţa oamenilor din puşcării, iar gaşca lui Iohannis că vor ieşi din puşcării criminali, violatori, tâlhari şi terorişti, urmare a acestor ordonanţe.

Consecinţe

Dragnea

•    Prin ipocrizia şi laşitatea pe care ne-a arătat-o, şi-a pierdut aproape tot capitalul de încredere şi simpatie obţinut în timpul campaniei electorale.
•    Debarcare lui Iordache i-a slăbit major autoritatea în partid.
•    Atacul extrem de inteligent şi cinic al lui Tăriceanu, care a cerut şi a obţinut dreptul de a participa la toate deciziile guvernului, i-a şubrezit major autoritatea asupra lui Grindeanu.
•    Mişcările de stradă i-au diminuat drastic marja de manevră în exerciţiul guvernării.
•    Foarte probabil va fi condamnat.

Iohannis

•    Şi-a întărit pentru moment poziţia, posibilitatea suspendării fiind anulată.
•    Prin eliminarea lui Coldea a obţinut acces la lista tuturor agenţilor acoperiţi ai SRI-ului.
•    S-a poziţionat în ochii occidentului ca un campion în lupta împotriva corupţiei şi ca un titan al democraţiei româneşti.
•    A luat o serioasă opţiune pentru obţinerea unui nou mandat.
•    A arătat clar că este un cabotin, fără idei proprii, manipulat de echipe de specialişti care nu dau nici doi bani pe el. Situaţiile ridicole în care l-au pus sunt argumentul forte pentru aceste afirmaţii, el neavând niciun merit pentru câştigurile obţinute.

România

•    A arătat că este o ţară total dereglementată, lipsa regulii fiind regula.
•    Criza politică va continua până la clarificarea procesului pe care Dragnea îl are la I.C.C.J.
•    Capitalurile străine vor ocoli România cel puţin un an de acum înainte.
•    O depreciere accentuată a monedei naţionale începând cu a doua jumătate a anului.
•    A devenit extrem de vulnerabilă la propaganda şi manipularea maghiară.

Soluţii

1.    Scoaterea justiţiei de sub control politic care să delege CSM-ul în numirea şefilor de parchete şi instanţe. În aceasta situaţie nici procurorii şi nici judecătorii nu vor mai fi obligaţi să-i facă pe plac şefului statului, indiferent de cine va fi acesta, şi nici vreo lege de răspundere a magistratului nu va mai fi necesară, CSM-ul stabilind codul deontologic al magistraţilor.
2.    O noua lege de funcţionare a SRI care să prevadă, printe altele, şi alocarea bugetară după nişte criterii clare de performanţă, desfiinţarea unor divizii care se ocupă de poliţie politică – gen divizia pentru apărarea constituţiei, norme clare de control ale acoperiţilor, pentru a-i elimina din justiţie şi politică.
3.    Lansarea urgentă a unui autentic proiect de ţară care să repoziţioneze România pe plan internaţional şi să-i aducă din nou pe români împreună.
4.    Refacerea relaţiei cu Rusia prin oferirea unor avantaje economice consistente. Mari capitaluri externe ocolesc România din cauza relaţiei tensionate dintre noi şi ruşi şi mari pericole ne dau târcoale din pricina politicii pe care am dus-o până acum faţă de ei”.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite