Sirianul din valiză, otrăvit de nevastă şi amantul ei pentru asigurarea de viaţă. Cei doi suspecţi au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răsturnare de situaţie în cazul omului de afaceri sirian găsit mort, în urmă cu o săptămână, într-o valiză ascunsă în portbagajul unei maşini cu numere de Constanţa. Soţia victimei, Maria Pătraşcu (40 de ani), şi amantul ei, Gabriel Alfons (36 de ani), sunt principalii suspecţi în acest caz.

De altfel, cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru crimă cu premeditare. 

Din declaraţiile acestora, anchetatorii au aflat că Haj Saleh Moustafa, de 52 de ani, a fost otrăvit pe 13 decembrie de soţia sa cu diazepam pe care i l-a pus în mâncare, după care amantul i-a pus o pungă pe cap să se asigure că-i mort şi l-ar fi înghesuit în geamantanul găsit în portbagajul maşinii pe care a abandonat-o în faţa Secţiei 9 din sectorul 2 al Capitalei. 

Motivul crimei: banii omului de afaceri. Apropiaţii sirianului spun că acesta era un om foarte bogat. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a admis, în noaptea de joi spre vineri, cererea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventivă pentru 30 de zile a soţiei sirianului şi a amantului acesteia, după ce anchetatorii au stabilit că ei sunt principalii suspecţi în cazul uciderii lui Haj Saleh Moustafa şi i-au reţinut pentru crima comisă în urmă cu aproximativ patru luni.

Andreea Maria Pătraşcu şi Alfons Gabriel Arhire au fost duşi de la instanţă în Arestul Poliţiei Capitalei. Aceştia pot contesta decizia de arestare la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide definitiv dacă ei vor rămâne în arest sau vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Crimă cu premeditare

Maria şi Haj Saleh s-au căsătorit în 1996. Câţiva ani mai târziu a venit pe lume fetiţa lor care astăzi are 9 ani. La scurtă vreme, Maria a început să-şi acuze soţul de infidelitate, iar în 2012 cei doi au decis să divorţeze. Nu se ştie din ce motiv, autorităţile nu au pronunţat divorţul nici până astăzi. 

Între timp însă, Maria s-a mutat la Bucureşti. Aici l-a cunoscut pe Gabriel Alfons, fost director al unei firme de consultanţă, specializat în securitate şi absolvent al Facultăţii de Drept şi al Seminarului Teologic Liceal Bucureşti, de care s-a îndrăgostit fulgerător.

Haj Saleh a rămas la Constanţa unde, pe timpul verii, firmele sale faceau afaceri cu lanţul hotelier deţinut de afaceristul Mohammad Murad, unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi investitori din zonă. Periodic, sirianul venea în Capitală să-şi vadă fetiţa. De asta se afla şi pe 13 decembrie în locuinţa în care trăia soţia sa alături de fiica lor. Nu avea însă de unde să ştie că aceasta se hotărâse să-l ucidă pentru a încasa banii de pe poliţa lui de asigurare şi pentru a-i moşteni impresionanta avere. 

Nici faptul că fetiţa lui nu se afla acasă nu i-a dat de bănuit. S-a aşezat la masă şi când a terminat de mâncat şi-a pierdut cunoştinţa. Maria îi pusese o tub de diazepam în mâncare. „Când a văzut că nu mai mişcă s-a panicat şi l-a sunat pe Gabriel Alfons. 

În scurt timp, acesta a ajuns la locuinţa celor doi şi a băgat victima în valiză. Nu înainte însă de a-i pune o pungă pe cap pentru a se asigura că va muri în scurt timp, asta dacă nu decedase deja. Autopsia nu a stabilit exact cauzele morţii omului de afaceri. 

Ulterior, suspectul a dus valiza în portbagajul maşinii pe care victima o conducea, iar autoturismul l-a abandonat pe Şoseaua Pantelimon, lângă Secţia 9 Poliţie, unde de altfel a şi fost găsită, pe 8 aprilie. Imediat după aceea, cei doi s-au dus să ia fetiţa de la mama Mariei şi s-au întors acasă“, au explicat anchetatorii.

După o săptămână de audieri-maraton, anchetatorii au restrâns cercul de suspecţi la două persoane: soţia afaceristului şi amantul ei. Astfel că joi dimineaţă pe numele celor doi, procurorii au emis şi o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Nu înainte însă ca suspecţii să recunoască faptele comise. De altfel, în cursul după-amiezii de joi, Maria şi Gabriel au fost duşi încătuşaţi în apartamentul în care a fost săvârşit omorul pentru reconstituirea acestuia. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă detenţia pe viaţă pentru omor calificat cu premeditare.

„Cei cu respect faţă de norme se dovedesc a fi criminali” 

Soţia acuzată de crimă este consilier la Inspecţia Muncii. Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Bratu, a declarat că aceasta lucra la Departamentul Relaţii Internaţionale, iar ca angajat nu a creat niciodată probleme. 

Profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist, spune că de obicei tocmai astfel de persoane se dovedesc a fi criminalii perfecţi. „Mereu persoanele care au această poziţie de respect faţă de normă, faţă de conduită, se dovedesc a fi până la urmă ucigaşi. Una este aparenţa şi alta este duplicitatea.

Fiecare dintre noi avem tenebrele mai mult sau mai puţin luminoase ale structurii sufleteşti. Psihopatia aceasta de tip criminogen se ascunde undeva în adâncurile structurii de personalitate”, a explicat psihologul criminalist. 

El a adăugat că a fost nevoie de mult sânge rece pentru a fi comis acest omor. „În opinia mea, e vorba de o crimă comisă cu premeditare, cu complicitatea celor doi, femeia şi amantul. Nu este un caz deosebit pentru că au mai fost astfel de crime, complicităţi între amant şi soţie. Mă miră însă îngustarea aceasta a gândirii, cum poţi să crezi că poţi să ucizi o persoană şi să scapi basma curată? În momentul în care ai o astfel de gândire de tip rudimentar, infantil, te aşteaptă eşecul”, a completat, pentru „Adevărul”, profesorul Butoi. 

Trupul sirianului, găsit într-o valiză din portbagajul maşinii personale

Cadavrul cetăţeanului sirian, soţul lui Pătraşcu, a fost găsit pe 8 aprilie, într-o geantă aflată în portbagajul unei maşini cu număr de Constanţa, înscrisă pe numele societăţii Perla Majestic, care era parcată pe Şoseaua Pantelimon, vizavi de Secţia 9 de Poliţie.

Haj Saleh Moustafa, în vârstă de 52 de ani, locuia în Bucureşti, într-un bloc situat într-un complex rezidenţial, însă avea reşedinţa în localitatea constănţeană Năvodari, el deţinând două societăţi comerciale.

Potrivit reprezentanţilor societăţii Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului. Haj Saleh, absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti, trăia de 15 ani în România, se afla în plin proces de divorţ de femeia cu care se căsătorise în 2010 şi cu care avea o fetiţă.

Acesta era dat dispărut din luna decembrie a anului trecut. 

„Maşina în care a fost găşit cadavrul afaceristului aparţinea hotelului la care acesta era administrator. Moustafa era utilizatorul ei”, au declarat anchetatorii. 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Moustafa era un apropiat al milionarului Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari hotelieri din România.

Muncitorii care lucrau în zonă au sesizat Poliţia

Poliţiştii bucureşteni au fost alertaţi miercuri după-amiază, după ce mai mulţi muncitori au anunţat că dintr-o maşină parcată la marginea drumului, chiar lângă Secţia 9 Poliţie, vine un miros puternic de cadavru în  putrefacţie. 

Echipa de criminalişti sosită la faţa locului a descoperit în portbagajul autotursimului cu numere de Constanţa o valiză în care se afla un cadavru înfăşurat în plastic.

„Trupul bărbatului este în stare avansată de putrefacţie, dar nu a fost tranşat, fiind găsit în poziţia fetus, cu genunchii la gură”, au explicat poliţiştii.

Martorii care au asistat la intervenţia poliţiştilor au descris ce au simţit când anchetatorii au deschis portbagajul. „Iniţial, muncitorii care lucrează aici pe şantier au încercat să deschidă ei portbagajul, însă nu au reuşit. Atunci au intervenit poliţiştii. Când au deschis portbagajul, toată zona a început să miroasă a cadavru. Era un miros insuportabil, groaznic”, a spus pentru Click o tânără care a fost acolo în momentul în care oamenii legii au ridicat corpul neînsufleţit.

Ancheta este desfăşurată de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cadavrul unui cetăţean sirian, descoperit într-o valiză, în portbagajul unei maşini, parcată în faţa Secţiei 9 din Capitală

Poliţiştii bucureşteni au fost alertaţi miercuri după-amiază, după ce mai mulţi muncitori au descoperit un cadavru în portbagajul unei maşini pe care au încercat să o mute de pe marginea drumului, în timpul unor lucrări. Potrivit unor surse din poliţie, trupul neînsufleţit este al unui cetăţean sirian care a dispărut din Bucureşti în decembrie 2014. Acesta locuia în România de 15 ani.

Mister în jurul morţii sirianului găsit într-o valiză aflată în portbagajul unui autoturism. Autopsia nu a dat multe răspunsuri

Medicii legişti au făcut astăzi autopsia cadavrului găsit miercuri într-o valiză aflată în portbagajul unui autoturism parcat în faţa Secţiei 9 Poliţie din Capitală. Autopsia însă nu a dat prea multe răspunsuri, urmând ca anchetatorii să afle cauza morţii omului de afaceri sirian Moustafa Saleh Haj, de 52 de ani, în urma analizelor de laborator. Cert este că pe corpul acestuia nu au fost găsite leziuni evidente de rănire.

Anchetatorii cer sprijinul cetăţenilor pentru a-l prinde pe ucigaşul sirianului găsit într-o maşină. Poliţia a făcut publică o fotografie a victimei

Ucigaşul sirianului care a fost găsit mort în portbagajul unei maşini, pe Şoseaua Pantelimon din Capitală, nu a fost găsit de autorităţi. Drept urmare, anchetatorii cer sprijinul populaţiei pentru a-i da de urmă criminalului, solicitând celor care pot da informaţii despre acest caz să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite