Sindicate: Trei secţii ale Penitenciarul Poarta Albă, evacuate pentru că nu mai prezintă siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei secţii din Penitenciarul Poarta Albă vor fi evacuate FOTO Adevărul
Trei secţii din Penitenciarul Poarta Albă vor fi evacuate FOTO Adevărul

Trei secţii din Penitenciarul Poarta Albă vor fi evacuate pe motiv că nu mai prezintă siguranţă. Anunţul a fost făcut de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

„Discret, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) mai evacuează şi alte corpuri de clădiri în alte penitenciare. Încă nu ştim câte-s cu bulină roşie, dar la Penitenciarul Poarta Albă au fost evacuate 3 secţii mai mititele pentru că nu mai prezintă siguranţă. Ceea ce înseamnă că riscăm la finalul acestui an să constatăm că am avut o creştere negativă a numărului de locuri de cazare pentru deţinuţi şi că batista pe care-o ţine pe ţambal Tudorel Toader e una cât se poate de mare. Atât de mare încât acoperă câteva corpuri de clădire – să zicem vreo 20 – care stau să se prăbuşească prin diverse penitenciare”, arată Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, ANP a dispus evacuarea de urgenţă a Corpului A al Penitenciarului Iaşi, acesta fiind clasificat de la începutul anului 2017 în clasa de risc seismic I şi populat cu peste 450 de deţinuţi.

Deşi clădirea are un risc ridicat de prăbuşire şi pune astfel în pericol viaţă personalului şi a deţinuţilor pe care-i adăposteşte, ea nu se află pe lista de investiţii şi de modernizare a sistemului penitenciar, cu toate că situaţia era cunoscută de către ministrul Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite