Trafic îngreunat pe DN1, în judeţul Braşov. Turiştii se întorc de la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se circulă bară la bară pe Valea Prahovei
Se circulă bară la bară pe Valea Prahovei

Traficul rutier de pe Valea Prahovei este paralizat de maşinile turiştilor care se întorc din vacanţa de Sărbători, petrecută la munte. Pentru a ajunge de la un capăt al Predealului la celălalt, şoferii au stat la coadă aproximativ o oră, sâmbătă seara.

UPDATE 18:00 - Din cauza numărului foarte mare de autovehicule şi a faptului că toate locurile de parcare din staţiunea Poiana Braşov sunt ocupate, circulaţia rutieră pe DN1E Braşov – Poiana Braşov (în special pe sensul de coborâre) se desfăşoară îngreunat, potrivit Infotrafic.

Şoferii sunt sfătuiţi să manifeste disciplină în trafic şi să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi atât în staţiune cât şi la intrarea  pe DN1E dinspre Braşov.

Reporterii Realitatea Tv transmit că, la această oră, pentru a ajunge de la un capăt al Predealului la celălalt, şoferii aşteaptă în coloană o oră şi jumătate.


Pe Drumul Naţional 1 (pe Valea Prahovei) se circulă cu dificultate atât pe sensul de urcare spre munte cât şi pe sensul de coborâre, din cauza numărului mare de turişti plecaţi în staţiunile montane cu autoturismele personale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, circulaţia pe DN 1 se desfăşoară cu dificultate între Comarnic şi Buşteni, unde au început să se formeze coloane de maşini pe ambele sensuri ale drumului, scrie Mediafax.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să respecte semnalele agenţilor rutieri, să nu intre în depăşiri riscante şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismele din faţă. În multe locuri, în acest moment se circulă bară la bară.

Trafic restricţionat spre Poiana Braşov

Din cauza numărului foarte mare de autoturisme care se află în acest moment în Poiana Braşov, pe DN1 E Braşov - Poiana Braşov, respectiv DN1 E Râşnov – Poiana Braşov a fost instituită o restricţie temporară de circulaţie pentru toate categoriile de autovehicule. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că toate locurile de parcare din staţiunea Poiana Braşov sunt ocupate.

În acest weekend, staţiunile de pe Valea Prahovei sunt pline de turişti dornici să îşi petreacă ultimele zile de vacanţă pe pârtii. Stratul de zăpadă este unul consistent, iar pensiunile şi hotelurile sunt aproape neîncăpătoare. De asemenea, meteorologii susţin că şi în următoarele zile vremea va fi numai bună pentru prcaticarea sporturilor de iarnă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite