Sancţiunile aplicate de inspectorii de la antifraudă firmelor care nu dau bon fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firmele au fost luate la puricat de inspectorii antifraudă FOTO Adevărul
Firmele au fost luate la puricat de inspectorii antifraudă FOTO Adevărul

Majoritatea firmelor verificate la nivel naţional în perioada 15-25 martie de inspectorii antifraudă respectă prevederile legii referitoare la dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale. Firmele care nu respectă legea au fost sancţionate, activitatea a 22% din ele fiind suspendată pentru o perioadă cuprinsă între una şi trei luni, arată un comunicat de presă.

Concret, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat operatori economici care livrează bunuri sau prestează servicii direct către populaţie şi încasează contravaloarea cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar.

„Pentru sancţionarea abaterilor constatate inspectorii au dispus 778 amenzi contravenţionale totale de 3,8 milioane lei, confiscări în valoare de 550.000 lei şi suspendarea activităţii a 174 puncte de lucru”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, două societăţi comerciale care au continuat să livreze bunuri şi să respecte servicii după ce activitatea le-a fost suspendată de către inspectorii fiscali au primit amenzi usturătoare, în valoare de 25.000 de lei. Totodată, inspectorii au confiscat suma de 23.760 lei, provenită din vânzările realizate în perioada de suspendare.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat, pentru că astfel beneficiază atât de siguranţă în consum şi echitate în tratament fiscal, cât şi de posibilitatea participării la Loteria Bonurilor Fiscale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite