România suplimentează numărul de militari care vor activa, începând din martie 2015, în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 450 de militari vor ajunge, în 2015, în Afganistan. Asta în urma unui memorandum semnat miercuri de preşedintele Traian Băsescu. În prezent, avem 200 de militari care instruiesc forţele afgane în cadrul operaţiunii Resolute Support.

„La solicitarea ministrului Apărării, Finanţelor, Bugetului şi a premierului, am aprobat un memorandum prin care, pentru 2015, România îşi măreşte contribuţia cu militari în Afganistat cu maximum 450 de militari. Înseamna 420 de militari peste cei 200 deja aprobaţi care din martie îşi încep misiunea de protecţie a forţelor la Kandahar. Alături de cei 420 de militari vor îndeplini misiuni si un grup de 20 de militari pentru asigurarea logisiticii. În total, se măreşte prezenţa noastră cu maximum 450 de miliari”, a precizat preşedintele Traian Băsescu în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Astfel, din martie 2015, numărul militarilor din Afganistan se măreşte cu cel mult 450, dintre care 420 sunt operativi, 21 sunt pentru logistică şi nouă sunt de rezervă, a mai detaliat şeful statului.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

România va participa în Afganistan cu până la 200 de militari, 50 de poliţişti şi jandarmi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, miercuri, că România va participa la misiunea de instruire, consiliere şi asistenţă în Afganistan cu până la 200 de militari din cadrul Ministerului Apărării şi cu până la 50 de poliţişti şi jandarmi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite