Regele Mihai I a contestat la Curtea de Apel Bucureşti obligaţiile fiscale către bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai I FOTO Eduard Enea
Regele Mihai I FOTO Eduard Enea

Regele Mihai I a contestat la Curtea de Apel Bucureşti obligaţiile fiscal către bugetul de stat, stabilite de ANAF printr-o decizie din 4 mai, instanţa urmând să stabilească termenul de judecată.



 Cererea Regelui Mihai I de anulare a actului administrativ din 4 mai a fost înregistrată în 8 iunie la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Regele Mihai I a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti şi Administraţia Sectorului 1 a Finanţelor Publice.

Biroul de presă al Regelui Mihai I anunţa, în 17 mai, că datoriile Majestăţii Sale la bugetul de stat, peste 4,1 milioane de lei, cuprinse în lista datornicilor publicată de ANAF, au fost contestate, iar o procedură judiciară este în curs de desfăşurare.

“Obligaţiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestăţii Sale Regelui au fost contestate, iar în acest sens o procedură judiciară este în curs de desfăşurare”, potrivit sursei citate.

Regele Mihai I apare pe lista datornicilor publicată de ANAF, cu o datorie totală de peste 4,1 milioane de lei. Potrivit listei publicate de ANAF, regele Mihai I are obligaţii fiscale principale la bugetul de stat de 1.999.187 de lei şi penalităţi de 2.107.948 de lei, suma totală datorată statului ajungând la 4.107.135 de lei.

Fiscul a publicat în 16 mai lista cu datornici persoane fizice, care înregistrau restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie. Pe listă figurează 187.230 debitori, care au de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere. Din totalul acestora, Fiscul poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite