VIDEO Profesor de Religie acuzat că s-a masturbat în faţa elevilor. Ministrul Educaţiei: se face o anchetă. Dascălul riscă să fie caterisit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţii extrem de grave la un liceu din localitatea sibiană Copşa Mică. Un profesor de Religie, care este şi preot, e acuzat de părinţii unei eleve că s-a masturbat la şcoală, chiar în timpul unei ore. Eleva susţine că l-a filmat chiar în momentul în care făcea gesturile obscene. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, spune că la şcoala respectivă se face o anchetă.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, vineri, la Europa FM, că preotul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care este şi profesor de religie şi care este acuzat că se masturba la oră, fiind filmat de o elevă, este nevinovat, gestul lui fiind unul ”necontrolat, provocat de o mâncărime în zona inghinală”.

“Această persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona inghinală, ceea ce a dus la speculaţii, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă", a declarat purătorul de cuvând al Patriarhiei.

UPDATE  „Până în acest moment am aflat că persoana respectivă şi-a înaintat demisia din funcţie. Oricum ar fi fost eliminată de la catedră. Aş mai adăuga că filmarea prezentată în spaţiul mediatic nu este una riguros edificatoare. Numai după ce se vor analiza toate amănuntele culese de comisia respectivă, o comisie care în colaborare cu comisia Inspectoratului Şcolar va analiza filmările şi, bineînţeles, va afla mărturiile celor care au fost de faţă. Până atunci, este nerecomandabil să ne pronunţăm în legătură cu ultima sancţiune care i se va aplica acestei persoane," a declarat  reprezentantul Patriarhiei Vasile Bănescu.

UPDATE În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului ÎPS Laurenţiu Streza. "Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput", a declarat Mitropolitul Ardealului, potrivit Digi24.

Preotul Adrian Circa din Mediaş este acuzat de mama unei eleve de la Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” din Copşa Mică de faptul că s-a masturbat în faţa clasei, în timpul orei de religie.

Mama fetei este decisă să depună plângere la Poliţie şi spune că este decisă să nu îşi mai lase fata la şcoală până când nu va pleca acel profesor, potrivit Antena 3.

„Copila a avut ore cu domnul profesor. Ea a fost la ore, nu a fost atentă la ce s-a întâmplat. O colegă a filmat şi când au ieşit în pauză, a trimis la câteva colege filmarea. Eu i-am controlat telefonul şi am văzut filmarea. Sunt pregătită să pun o plângere. Am fost sunată de doamna dirigintă şi a zis să lăsăm aşa şi să nu spunem nimic”, a declarat mama unei eleve, la Antena 3.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop a declarat că în acest caz a fost declanşată o anchetă.

Adrian Circa nu a vrut să comenteze acuzaţiile.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu spun că se vor face şi ei cercetări în acest caz.

Citeşte şi 

Mitropolia Ardealului, despre cazul profesorului de religie acuzat că s-a masturbat la ore: „Încă nu avem o reacţie, urmăriţi site-ul Mitropoliei”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite