Presa din Muntenegru: în momentul accidentului, şoferul conducea prea repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentrul în care s-a petrecut tragedia, şoferul conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti“ din Podgoriţa Carmen Dorobeţ, din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie din centrul clinic din capitala muntenegreană. 18 persoane au murit, iar alte 29 au fost rănite în urma prăbuşirii într-o prăpastie a unui autocar înmatriculat în România, a anunţat, duminică, ministrul muntenegrean de interne, Rasko Konjevic.

Autocarul, cu 47 de persoane la bord, a intrat în Muntenegru prin punctul de trecere a frontierei Dobrakovo în jurul orei locale 15.00 (16.00 ora României), iar incidentul a avut loc în jurul orei locale 17.00 (18.00 ora României), pe drumul Podgoriţa-Kolašin, în zona mănăstirii Morača.

Un număr de 33 de români răniţi au ajuns la spital în Muntenegru, dintre aceştia unul fără semne vitale. Doi au murit ulterior, şapte dintre ei au fost suspuşi unor intervenţii chirugicale şi sunt încă la Terapie Intensivă. Un copil de origine muntenegreană este internat la Centrul de pediatrie din capitală, fiind în prezent în stare stabilă.

„Unul dintre răniţi a fost adus fără semne vitale, în timp ce doi pacienţi au murit după ce au fost duşi la Terapie intensivă, pentru a fi pregătiţi pentru operaţie”, informează spitalul muntenegrean într-un comunicat dat publicităţii luni.

Mobilizarea autorităţilor române

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, şi-a anulat participarea la reuniunile CAE şi CAG din Luxemburg, urmând să plece la Podgoriţa pentru a coordona la faţa locului activităţile echipei operative din România, în cooperare cu autorităţile locale.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a aprobat efectuarea unui zbor în Muntenegru, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care va acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de duminică. La bord se află şi secretarul de stat Raed Arafat.

Totodată, personalul MAE aflat la faţa locului acordă asistenţă consulară victimelor accidentului şi pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite, informează Mediafax.

Localnicii au donat sânge

Ambasadorul României la Podgoriţa, Mihail Florovici, a spus că aceasta este o mare tragedie. El a mulţumit localnicilor care au ajutat la salvarea turiştilor şi celor care au donat sânge pentru cei răniţi.

La spitalul unde sunt internaţi răniţii a venit premierul muntenegrean, Milo Đukanović, care şi-a exprimat condoleanţe ambasadorului României. Premierul Serbiei, Ivica Dacic, a oferit autorităţilor muntenegrene ajutorul ţării sale.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegru. Carmen Dorobeţ a spus că turiştii români trebuia să rămână în Muntenegru cinci zile.

Muntenegru este o ţară cunoscută cu şoselele ei periculoase şi prăpăstiile adânci. În anul 2004, într-o tragedie similară şi-au pierdut viaţa 12 copii bulgari după ce autocarul lor s-a prăbuşit de 15 metri înâlţime în râul Lim din Muntenegru. În total, au fost salvate 38 persoane dintre cele aflate la bord datorită, în primul rând, localnicilor care au reuşit să scoată mulţi copii din apele râului.


Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO FOTO Accidentul din Muntenegru, în care au murit 18 români, descris de o bucureşteancă

În momentul în care s-a petrecut tragedia din Muntenegru, şoferul autocarului conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti“ din Podgoriţa Carmen Dorobeţ, din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie a unui spital din capitala muntenegreană.

Corlăţean a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru în care un autocar cu numere de înmatriculare româneşti s-a prăbuşit într-o prăpastie.

O aeronavă a MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce românii răniţi în accident

O aeronavă militară pusă la dispoziţie de MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce cetăţenii români răniţi în accidentul în care un autocar românesc cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie, a anunţat ministrul Mircea Duşa.

Lista românilor internaţi în spitalul din Muntenegru în urma accidentului în care au murit 18 persoane

Spitalul din Muntenegru, la care au fost duse 32 de persoane care se aflau în autocarul implicat în accidentul produs duminică seara, a publicat o listă cu numele celor internaţi. Un autocar, care avea număr de înmatriculare de România, s-a răsturnat într-o prăpastie. Ministerul de Externe a anunţat luni dimineaţă că numărul persoanelor decedate a ajuns la 18.

Accident grav în Muntenegru: 18 români şi-au pierdut viaţa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite