Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedonea, fost pus sub acuzare pentru conflict de interese. La Parchetul General sunt audiaţi copiii fostului edil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crisian Popescu Piedone
Crisian Popescu Piedone

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a declarat, joi, că a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese, el precizând că a dat şi o declaraţie în faţa procurorilor Parchetului instanţei supreme.

Update „Am fost pus sub urmărire de domnii procurori, pentru conflict de interese. Am dat o declaraţie şi urmează domnii procurori şi instanţa să se pronunţe la sfârşit”, a spus Cristian Popescu Piedone, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), unde a stat aproape trei ore, potrivit News.ro.

La Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt audiaţi şi copiii lui Cristian Popescu Piedone, Vlad şi Ana.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate cere cercetarea sa pentru conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate cere Parchetului instanţei supreme că îl cerceteze pe Cristian Popescu Piedone pentru conflict de interese, întrucât atunci când a fost primar al Sectorului 4 a semnat şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii pentru trei firme în care asociaţi şi administrator sunt copiii acestuia, iar una dintre societăţi a avut patru contracte cu ADP Sector 4 pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 de metri pătraţi, în realitate ocupând o suprafaţă de aproape şase ori mai mare.

Acuzaţiile ANI

Inspectorii de integritate au stabilit că, în perioada 2013 - 2015, Cristian Popescu Piedone, atunci primar al Sectorului 4, a semnat şase acorduri de funcţionare şi douã autorizaţii de funcţionare pentru “God Trust Enterprises SRL”, “Sport Team Kart SRL” şi “Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate şi semnate olograf de către copiii acestuia, asociaţi şi administratori ai firmelor.

“Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administratã de cãtre fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administraţia Domeniului Public Sector 4, instituţie subordonatã Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 mp, însã în urma mãsurãtorilor efectuate a rezultat cã aceasta ocupã suprafaţa de 2.234 mp”, potrivit ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să îl cerceteze pe Cristian Popescu Piedone pentru conflict de interese.

Potrivit articolului 301 din Codul Penal, “fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcţie publicã”.

ANI a precizat că fostul primar al Sectorului 4 a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite