Peste 600 de şoferi au rămas fără permis de conducere în ultimele patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimele patru zile, poliţiştii au prins 67 de şoferi care conduceau după ce au consumat băuturi alcoolice FOTO David Muntean
În ultimele patru zile, poliţiştii au prins 67 de şoferi care conduceau după ce au consumat băuturi alcoolice FOTO David Muntean

Peste 600 de şoferi au rămas fără permis de conducere, în patru zile, în timp ce aproape 9.500 au fost amendaţi, cei mai mulţi dintre aceşti pentru că au condus cu viteză. De asemenea, 67 dintre aceştia au fost prinşi conducând după ce au condus după ce au consumat băuturi alcoolice.

În perioada 28 septembrie - 1 octombrie, Poliţia Română a făcut 1.345 de controale, 26 de percheziţii şi 490 de filtre, în urma cărora au fost constatate 405 infracţiuni judiciare, economico-financiare sau la regimul circulaţiei, dintre care 271 în flagrant.

În urma controalelor în trafic, poliţiştii au dat 9.488 de amenzi, dintre care 67 şoferilor care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice şi 2.912 celor care au condus cu viteză mai mare decât cea permisă.

Dintre şoferii sancţionaţi, 605 au rămas fără permise de conducere, iar de la 251 au fost retrase certificatele de înmatriculare a maşinilor.

În cele patru zile au fost prinse 273 de persoane suspectate de infracţiuni, dintre care 31 au fost reţinute şi 17 arestate, 23 de persoane urmărite şi 10 căutate pentru a executa pedepsele cu închisoarea dispuse de instanţe. De asemenea, au fost găsite patru autoturisme reclamate ca fiind furate şi au fost confiscate patru arme neletale şi 720 de muniţii.

De asemenea, poliţiştii au dat 11.239 de amenzi, în valoare totală de peste 3,2 milioane de lei şi au confiscat bunuri de aproape 67.000 de lei. Dintre amenzile date în cele patru zile, 1.183 au fost pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 163 pentru activităţi comerciale ilicite şi 33 pentru nereguli privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

La acţiuni au participat peste 5.400 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, transporturi, de la formaţiunile arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi luptători de intervenţie rapidă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite