Peste 50 de persoane aflate la BIAS au avut nevoie de îngrijiri medicale, trei fiind duse la spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de persoane aflate la Bucharest International Air Show (BIAS) au avut nevoie de îngrijiri medicale, în primele ore de la începerea spectacolului aviatic, trei dintre acestea fiind duse la spitale, două cu suferinţe cardiace şi una cu suspiciune de accident vascular cerebral.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), Alis Grasu, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că 53 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în primele ore de la începerea spectacolului aviatic de la Aeroportul Băneasa.

Trei dintre cele 50 de persoane au fost în stare mai gravă, două având suferinţe cardiace şi una fiind cu suspiciune de accident vascular cerebral, toate fiind transportate cu ambulanţe la spitale din Capitală. Celelalte persoane au primit îngrijiri la faţa locului, a precizat Alis Grasu.

Una dintre persoane, care a suferit un infarct, a fost dusă la Spitalul "C.C. Iliescu", unde i s-a montat un stent, iar cealaltă care avea tot o suferinţă cardiacă a fost dusă la Spitalul Elias. Cea de-a treia persoană, cu suspiciune de accident vascular cerebral, a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a mai spus Alis Grasu.

Bucharest International Air Show 2015 a început sâmbătă dimineaţă, accesul publicului fiind permis de la ora 08.00. Peste 200 de piloţi şi paraşutişti şi 120 de aeronave civile şi militare participă la cel mai impresionant spectacol aviatic din România, pe Aeroportul Băneasa, intrarea fiind liberă.

Invitaţi speciali ai BIAS 2015 sunt "supersonicii" Turkish Stars (Turcia), care au revenit la Bucureşti cu un spectacol de elită mondială, celebrii aşi Royal Air Force Typhoon (Marea Britanie), experţii incontestabili în acrobaţii aeriene cu avionul de luptă Eurofighter Typhoon, dar şi acrobaţii aerului Baltic Bees (Letonia).

Turkish Stars reprezintă Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu opt avioane de luptă supersonice. Trupa a obţinut statutul de escadrilă în 1993 şi este considerată cea mai tânără echipă supersonică de acrobaţii aeriene din lume.

Royal Air Force Typhoon Display Team face parte din Forţele Aeriene ale Marii Britanii şi participă la cele mai importante show-uri aeriene din lume cu supersonicul Eurofighter Typhoon FGR4, un avion de luptă multirol, utilizat pentru întreg spectrul de operaţiuni aeriene de către forţele aeriene ale Marii Britanii, Germaniei, Italiei, Spaniei şi Arabiei Saudite.

Baltic Bees este formaţia letonă cu un stil de pilotaj unic în lume, executând manevre artistice de maximă dificultate.

La spectacolul aerian participă celebrul Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană, dar şi Flying Bulls, artişti ai zborului acrobatic.

Una dintre suprizele acestui an o reprezintă participarea echipei Pakistan Aeronautical Complex Kamra, care reprezintă Forţele Aeriene ale Pakistanului. Aceştia evoluează cu o aeronavă Super-Mushshak.

Pe parcursul evenimentului evoluează şi numele consacrate din elita acrobaţiei aeriene a României: Iacării Acrobaţi, Tarom, Aeroclubul României - Hawks of Romania,Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

De asemenea, la spectacolul aerian participă aeronave aparţinând structurilor de aviaţie ale Serviciului Român de Informaţii şi Ministerului de Interne.

La BIAS 2015 evoluează şi profesioniştii din elita Forţelor Aeriene Române, la manşa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Şoim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, C 27 Spartan şi Antonov AN 30. Spectatorii pot urmări şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian executate de Forţele Aeriene.

BIAS 2015 se încheie în cursul serii de sâmbătă, când, începând cu ora 22.00, Cristi Minculescu & Iris susţin un super-concert pe Aeroportul Băneasa.

Evenimentul este organizat de Ministerul Transporturilor - Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Clubul Sportiv AIBO şi Ministerul Economiei - Romaero.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite