Peste 20 tone de peşte, confiscate într-o singură zi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat, sâmbătă, peste 20 de tone de peşte
Poliţiştii au confiscat, sâmbătă, peste 20 de tone de peşte

Peste 20 de tone de peşte au fost confiscate de poliţişti în cadrul controalelor făcute în toată ţara pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu peşte şi produse dn peşte.

Poliţia Română a făcut, sâmbătă, 1.791 de controale, dintre care 1.152 la societăţi comerciale şi 718 la persoane fizice, la nivel naţional, în principalele pieţe comerciale, potrivit unui comunicat de presă.

În urma controalelor, au fost înregistrate 51 de dosare penale, dintre care 27 pentru evaziune fiscală, valoarea estimată a prejudiciului cauzat fiind de 691.467 lei.

Poliţiştii au aplicat 821 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.150.139 lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 20.894 kg. peşte şi produse din peşte, în valoare totală de 236.741 de lei, 15.315 kg. legume şi 10.376 de lei.

Numai în Ilfov, în urma controalelor efectuate pe raza localităţilor Popeşti-Leordeni, Buftea, Bragadiru, Otopeni şi Pantelimon, poliţiştii au confiscat peste cinci tone de peşte, potrivit unui comunicat al Poliţiei judeţene.

Activităţile desfăşurate se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, dispus de şeful Poliţiei Române, pentru perioada 2 - 9 aprilie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător sărbătorilor de Paşti, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite