Persoane care pretindeau că sunt reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Barourilor  şi organizau cursuri contra cost, capturate de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de poliţişti bucureşteni fac miercuri percheziţii în două judeţe din ţară la mai multe persoane suspectate că pretindeau că sunt reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR) şi organizau cursuri de avocatură, contra cost.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei, peste 50 de poliţişti bucureşteni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fac patru percheziţii domiciliare în judeţele Olt şi Vâlcea într-un dosar privind comiterea infracţiunii de înşelăciune. La finalul acţiunii, cinci persoane vor fi duse la audieri.

Din datele şi probele administrate în acest caz, în perioada 2014 – 2015, suspecţii, pretinzând că au calitatea de reprezentanţi al unui barou de avocatură, ar fi indus în eroare mai multe persoane, oferindu-le în schimbul unor sume de bani posibilitatea absolvirii unui curs ce le-ar permite ulterior să profeseze ca avocat, atât în România, cât şi în alte ţări europene. 

Surse din Poliţie au precizat că este vorba despre doi italieni şi o româncă ce pretindeau că sunt reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Barourilor din România care cerea câte 1.500 de euro de la persoanele care doreau să participe la cursurile de avocatură pe care aceştia le organizau. 

Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la suma de 40.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite