Percheziţii în judeţul Argeş la o firmă care ar avea legătură cu deputatul PSD Cătălin Rădulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie fac, luni, percheziţii în Piteşti la o companie la care deputatul PSD Cătălin Rădulescu este patron, potrivit unor surse judiciare. Anchetatorii caută documente privind licitaţii publice. Rădulescu a declarat că ştia de vineri despre această acţiune „pusă la cale”, el susţinând că nu are de ce să îi fie teamă.

UPDATE Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat oficial că în acest caz au loc percheziţii ce vizează o societate comercială din municipiul Piteşti.

”În cursul dimineţii de 17 februarie , ca urmare autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii la o locaţie situată în municipiul Piteşti, respectiv la sediul unei societăţi comerciale”, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, în acest moment, în dosar se efectuează urmărirea penală strict pentru fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană.

Procurorii anticorupţie verifică mai multe documente la sediul unei firme controlate de Cătălin Rădulescu şi pe care acesta ar fi şi administrat-o înainte de a deveni parlamentar, potrivit unor surse judiciare.

Astfel, sunt vizate documente care au legătură cu licitaţii publice pentru asfaltări.

Rădulescu a spus luni, într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3, că ştia de vineri despre această acţiune „pusă la cale”, el susţinând că nu are de ce să îi fie teamă şi adăugând: „Să le fie teamă altora de ce pot eu să spun”.

„Ştiu exact ce s-a pus la cale şi de către cine, chiar de vineri. Ei s-au dus acolo cu presa, a fost totul aranjat, ştiam de vineri că vor fi o mulţime de acţiuni împotriva mea. Nu vreau să comentez pentru că nu ar fi bine, până la urmă verifică o companie. Eu sunt unul dintre patroni, dar este un alt administrator, eu nu am administrat compania şi habar nu am ce se întâmplă în această companie”, a spus deputatul PSD la Antena 3, susţinând că a fost ameninţat.

El a precizat că administrator al acestei firme este fratele său, care a fost chemat la acţiunea anchetatorilor.

Întrebat dacă îi este teamă, el a spus că nu are de ce să îi fie teamă: „De ce să îmi fie teamă? Nu mi-e teamă, să le fie teamă altora de ce pot eu să spun. Sunt medic de profesie şi toată viaţa mea am fost în slujba oamenilor. Nu îmi fac niciun fel de problemă”.

Întrebat de unde crede că vin ameninţările la adresa sa, el a spus: „Ameninţările pot veni din zona judeţului Argeş, ştiţi cum este acest judeţ (...) Suntem într-o ţară în care totul se face la comandă politică”.

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, citat de Mediafax, că procurorii nu au descins şi la locuinţa sa, ci numai la sediul firmei de construcţii Concordia Con.Strade din Piteşti.

„Este o companie (Concordia Con.Strade -n.r.) care lucrează şi a câştigat numai licitaţii publice. (...) În Argeş am lucrat foarte puţin. Este un contract pe la Constanţa, mai sunt câteva contrcate. Din sute de licitaţii la care a participat în trei, patru ani de zile a câştigat trei sau patru licitaţii. În rest, a fost eliminată de pe locul întâi (...) Probabil aşa au învăţat unii şi alţii, că o competiţie politică înseamnă răzbunare, înseamnă acţiuni de genul ăsta, să trimiţi DNA-ul la companii să verifice lucrări şi chestiuni de genul ăsta. Asta au învăţat ei în Argeş, asta vor face totdeauna”, a spus Cătălin Rădulescu.

Cătălin-Marian Rădulescu a fost ales, în 2012, deputat în colegiul uninominal nr. 9 din Argeş.

El a mai fost deputat şi în perioada 1990-1992.

În 2005, el s-a înscris în PSD Argeş, iar în 2011 a fost ales vicepreşedinte PSD - diaspora şi Coordonator PSD - Republica Moldova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite