Percheziţii într-un caz evaziune fiscală şi spălare de bani în care prejudiciul se ridică la circa 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă percheziţii au loc, marţi, la mai multe adrese din Capitală şi din judeţul Ilfov într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul în acest caz se ridică la circa 3 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul General, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, pe 7 aprilie au loc nouă percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov pentru structurarea unei reţele infracţionale internaţionale specializate în domeniul importului şi comercializării de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Anchetatorii precizează că în acest circuit sunt implicate 64 de societăţi comerciale româneşti care, în perioada 2013 – 2015, ar fi emis facturi false în vederea ascunderii veniturilor rezultate din vânzarea de marfă, provenite din operaţiuni de import subevaluat, grupul infracţional fiind coordonat de un cetăţean chinez.

În urma cercetărilor, procurorii au mai stabilit că, pentru săvârşirea acestor fapte, au fost folosite documente justificative false, emise de societăţi comerciale de tip fantomă sau a căror identitate a fost clonată şi care au fost puse la dispoziţie, contra cost, de un grup de persoane ce facilita săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, de către mai multe societăţi comerciale din marile complexuri comerciale en-gros din Bucureşti şi din Ilfov. 

Sumele de bani provenite din infracţiunile de evaziune fiscală ar fi fost ulterior transferate în China prin intermediul unui alt cetăţean chinez, folosind un circuit de operaţiuni fictive.

Prejudiciul estimat a fi produs în cauză este de circa 3 milioane euro.

Percheziţiile sunt desfăşurate, sub coordonarea procurorilor, de către efective din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din  IGPR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite