Percheziţii la creatoarea de modă Adina Buzatu şi la alte persoane, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani; prejudiciul - aproape 38 milioanel de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii ploieşteni fac, joi dimineaţă, mai multe percheziţii la creatoarea de modă Adina Buzatu, scriitorul Eugen Burada şi la alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, procurorii acestei unităţi şi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Prahova fac 34 percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din judeţele Prahova, Ilfov, Suceava, Iaşi şi municipiul Bucureşti, într-un dosar care vizează un grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare a banilor. 

Conform anchetatorilor, în perioada 2012-2014, administratorii a 20 de societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale având ca scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor.

”În baza facturilor emise de societăţile fantomă, controlate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei”, se arată în comunciatul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti. 

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că printre suspecţi se numără creatoarea de modă Adina Buzatu, scriitorul Eugen Burada, dar şi un avocat.

Conform surselor citate, percheziţii au loc şi la locuinţele celor trei.

Pentru recuperarea prejudiciului s-au dispus măsuri asiguratorii până la concurenţa sumei de 37.950.712 lei.

Procurorii urmează să pună în aplicare 27 de mandate de aducere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite