Percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe din ţară într-un dosar de evaziune şi spălare de bani. Prejudiul creat se ridică la aproape 10 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii fac percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe din ţară FOTO Arhivă Adevărul
Anchetatorii fac percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe din ţară FOTO Arhivă Adevărul

Aproape 30 de percheziţii au loc miercuri în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Hunedoara, Timiş şi Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul a fost estimat la aproape 10 milioane de lei.

Anchetatorii preciează că, în perioada 2013 – 2014, suspecţii au creat un circuit comercial fictiv, folosind în acest scop mai multe societăţi comerciale cu comportament tip „fantomă”, administrate scriptic de persoane cu o situaţie materială precară, având drept scop sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată aferentă tranzacţiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria şi Grecia.

Ulterior, feroaliajele ar fi fost introduse pe piaţa românească, fiind vândute de către operatori din industria metalurgică.

Prejudiciul total adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate, de aproximativ 10 milioane de lei, din care aproximativ 2,3 milioane de lei ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar suma totală rezultată din circuitul de „spălare a banilor” se ridică la circa 7 miliona de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite