UPDATE Percheziţii în Bucureşti şi în patru judeţe, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Prejudiciu de un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii grupării ar fi comercializat ilegal peste două milioane de ţigarete de contrabandă
Membrii grupării ar fi comercializat ilegal peste două milioane de ţigarete de contrabandă

Poliţiştii au organizat, vineri dimineaţă, 34 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Argeş, fiind vizate locuinţele unor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală de aproximativ un milion de lei.

UPDATE În urma percheziţiilor  au confiscate 226.000 de ţigări de contrabandă, două autoturisme, 35.620 de lei şi 12.410 de euro, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, percheziţiile au fost efectuate după ce poliţiştii au bănuit mai multe persoane că, în a doua jumătate a anului 2013, ar fi transportat, depozitat şi comercializat peste 2.000.000 de ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova şi Ucraina. 

Percheziţiile au loc într-un dosar penal înregistrat la Parchetul Tribunalului Călăraşi, în care mai multe persoane sunt suspectate că, în a doua jumătate a anului 2013, ar fi transportat, depozitat şi comercializat peste două milioane de ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova şi Ucraina, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul produs prin contrabanda cu ţigări şi evaziune fiscală este estimat la un milion de lei.

În afară de cele 34 de percheziţii domiciliare, în cadrul acţiunii sunt puse în executare 23 de autorizaţii de percheziţie emise pentru autovehiculele care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

La acţiune participă peste 250 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, Direcţia de Investigaţii Criminale, IPJ Călăraşi şi Argeş, SIIAS, precum şi cei de la serviciile pentru acţiuni speciale din Poliţia Capitalei, IPJ Călăraşi, Brăila, Buzău şi Vrancea, se mai arată în comunicatul de presă.


Peste 200 de pachete de ţigări ascunse într-un autocar care avea destinaţia Republica Moldova-Italia

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, şoferul unui autocar care a plecat din Republica Moldova cu destinaţia Italia, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră vasluieni, în Vama Albiţa, în timp ce încerca să intre în ţară cu 219 de pachete de ţigări pe care nu le declarase la controlul vamal.

Autoturism plin cu ţigări, descoperit în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în jud. Satu Mare, in care au descoperit 3.500 pachete ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 31.500 lei au fost confiscate, şoferul este cercetat penal, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite