Adolescent dat dispărut

Adolescent dat dispărut

Un adolescent de 19 ani din comuna vrânceană Obrejiţa a fost dat dispărut, informează un comunicat de presă al IPJ Vrancea.Valeriu Nicu Racoviţeanu a plecat de acasă în seara zilei de 3

Intrarea României în UE, în urmă cu 10 ani, aducea cu sine nenumărate oportunităţi în sfera energetică, tradiţia şi resursele permiţându-i acesteia să aibă pretenţia unui important rol în regiunea est-europeană. Acţiunile ulterioare ale României, nu doar că au îngropat aproape orice speranţă a unui important rol în sectorul gazelor naturale din regiune, dar a determinat la insularizarea României în piaţa de gaze europeană.

acum 9 zile · comentarii (3)

Într-o încăpere elegantă (probabil la Washington), la fiecare una sau două luni, cel mai puternic dintre preşedinţii lumii de azi se consulta cu un număr restrâns de oameni importanţi. Care să fie priorităţile noastre? În ce direcţie să ne concentrăm puterea? Cine ne sunt aliaţii? Dar duşmanii? Cum va arata lumea de mâine dimineaţă?

acum 3 zile · comentarii (5)

Cu câteva săptămâni în urmă, preşedintele Igor Dodon fusese invitat în cadrul emisiunii InPROfunzime moderată de Loredana Bogza din 14 septembrie curent. Unul dintre subiectele abordate a vizat şi declaraţiile preşedintelui de incitare la ură faţă de cetăţenii R. Moldova care pledează pentru Unirea cu România (denumiţi generic „unionişti“) (minutul 18:50).

acum 7 zile · comentarii (81)

Vineri, 6 octombrie, pentru prima oară în perioada postdecembristă, cetăţeni cu tâmplele argintate de trecerea timpului - conaţionali care au servit ţara cu demnitate, onoare şi devotament faţă de România, ei respectând jurământul militar, singurul contract profesional în care viaţa este pusă garant al angajamentului luat sub Tricolor - au decis să participe la „Marşul tăcerii“.

acum 12 zile · comentarii (149)

Maşina de propagandă rusă vrea să destabilizeze România şi prin ea Uniunea Europeană şi NATO prin susţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Portalul de ştiri sputnik, în varianta în limba română, sputnik.md, a lansat două sondaje de opinie despre organizarea unui referendum pentru autonomia secuilor, în contextul referendumului din Catalonia. Este o dovadă clară că Moscova sprijină direct mişcările autonomiste şi/sau secesioniste din Europa.

acum 13 zile · comentarii (117)

Ce se întâmplă acum cu minoritatea românească din Ucraina ne îndreaptă  către concluzii îngrijorătoare pentru români şi România.Cine are interes să încingă spiritele şi să creeze tensiuni, să revolte minoritatea română din Ucraina şi să determine acţiuni de intimidare la adresa sa? Vrea cineva ca românii să devină ţinte ale naţionaliştilor ucraineni? De ce?

acum 14 zile · comentarii (2)

Mai este Catalonia un model pentru autonomia ungurilor din România? Liderul UDMR, Hunor Kelemen, clama sus şi tare în urmă cu câţiva ani că Catalonia trebuie adusă în Ardeal, considerând-o un model care trebuie urmat de ungurii din Transilvania. Astăzi, declaraţiile altui politician maghiar par să şteargă din memorie cele spuse în trecut. Oare unii politicieni au probleme de memorie?

acum 14 zile · comentarii (97)

E bizară discuţia despre generalul Vlad la 27 de ani după căderea regimului ceauşist, poate nu aşa bizară dacă ne amintim că generalul era invitat la lansări de cărţi ca figură patriarhală inclusiv de şefii actuali ai SRI şi cota masivă pe care diverşi oameni conectaţi cu Securitatea o deţin din mass media românească la anul 2017.

acum 15 zile · comentarii (2)

Nu cred că ar fi prea multe de spus despre lovitura de forţă prin care coaliţia PSD-ALDE a demis, cu ajutorul copleşitoarei sale majorităţi parlamentare, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune. Coaliţia a mai arătat o dată cine e jupânul şi cât de primejdioasă devine la adresa democraţiei româneşti atitudinea sa din ce în ce mai pronunţat totalitară.

acum 20 zile · comentarii (0)

Este pregătită România să răspundă corect şi ferm politicii de asimilare a românilor din Ucraina? Preşedintele Petro Poroshenko a promulgat luni, 25 septembrie 2017, Legea învăţământului din Ucraina, adoptată de Parlamentul din Kiev în 5 septembrie, prin care învăţământul gimnazial, liceal şi universitar se va desfăşura numai în limba ucraineană, fiind desfiinţate şcolile în limba română, deşi în ţara vecină trăiesc peste 400.000 de români.

acum 21 zile · comentarii (37)

Marţi, 26 septembrie 2017, şcoala gimnazială din satul ialomiţean Sudiţi a primit oaspeţi de seamă. Evenimentul organizat s-a intitulat „Holocaustul - o tragedie a istoriei“, făcând parte dintr-o amplă campanie educaţională de sensibilizare şi aducere aminte a ororilor din al doilea război mondial, demarată în societatea românească la începutul anilor 2000.

acum 21 zile · comentarii (4)