Primele imagini cu Paul de România, capturat de poliție în resortul de lux din Malta. Anunțul ministrului Justiției VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Lambrino a fost prins duminică, 28 aprilie, într-un hotel de lux din Malta. Imagini publicate pe YouTube redau momentul reținerii. Paul era împreună cu soția sa, Lia, atunci când a fost găsit de polițiști. Instanța din Malta a decis arestarea lui Paul de România până pe 9 mai, a anunțat Alina Gorghiu.

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a explicat într-o conferinţă de presă că prinderea prințului Paul s-a realizat prin colaborarea cu Poliția din Malta. După localizare într-un resort, acesta a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței din Malta. Acesta a afirmat că prințul Paul Phillipe nu a opus rezistență.

A avut loc un schimb de informaţii cu Poliţia din Malta. În urma informaţiilor transmise de poliţişti români, persoana de care aţi menţionat a fost localizată într-un resort. Ulterior a fost reţinut şi urmează să fie sesizată instanţa din Malta. Poliţia Română l-a localizat şi a transmis în timp real informaţii colegiilor din Malta”, a afirmat Benone-Marian Matei. 

Secretarul de stat Bogdan Despescu a menționat că instanțele vor lua măsuri în consecință, iar MAI va interveni după o decizie judecătorească, relatează Libertatea. 

Aş vrea să vă precizez faptul că de fiecare dată am relaţionat cu partenerii din statele unde am localizat astfel de persoane. După momentul localizării, fiecare agenţie, fiecare instituţie îşi intră în procedura pe ea şi, bineînţeles, urmează procedura în baza instanţelor de judecată şi acestea vor dispune măsuri în consecinţă. Imediat după o decizie structurile Ministerului Afacerilor Interne vor prelua persoana. 283 de persoane de la începutul anului au fost aduse în România pentru a-şi executa pedeapsa stabilită de instanţele judecătoreşti”, a precizat acesta, conform Digi 24.

Printul Paul a fost capturat în Malta - Foto Arhivă
Printul Paul a fost capturat în Malta - Foto Arhivă

Instanța din Malta a decis arestarea lui Paul de România până pe 9 mai, a anunțat Alina Gorghiu.

Instanța din Malta a decis azi arestarea preventivă a fugarului Paul de România până pe data de 9 mai. Din informațiile pe care le avem, solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cauțiune, a fost respinsă, decizie care poate fi însă contestată. După cum știți, acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa. Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român.Vom informa cu privire la etapele procedurale ulterioare. Vom furniza toate documentele și informațiile necesare pentru ca instanța din Malta să accepte predarea fugarului.”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Paul al României, arestat preventiv în Malta - Foto Facebook
Paul al României, arestat preventiv în Malta - Foto Facebook

Pe 6 aprilie, Franța a respins extrădarea lui Paul de România, iar decizia este definitivă. Motivul invocat a fost compunerea nelegală a completului de judecată din România, observând că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție, a declarat anterior ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Paul Lambrino a fost arestat în Franța în iunie 2022, după ce a fugit din țară. El a primit o sentință de 3 ani și 4 luni închisoare în decembrie 2020. El a fost acuzat că, între 2006 și 2013, a colaborat cu o bandă de infractori pentru a recupera proprietăți pe care le pretindea ca moștenitor al familiei regale românești, printre care pădurea Snagov și ferma Băneasa. În total, 18 persoane au fost condamnate în acel dosar. 

A fost găsit vinovat de trafic de influență, spălare de bani și dare de mită. Procurorii au estimat prejudiciul adus statului la aproximativ 145 de milioane de euro. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite