Nu mai puţin de 4 tone de peşte, dar şi 12 kilograme de icre şi ambarcaţiuni au confiscat poliţiştii în Săptămâna Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
controale politie la un magazin satesc FOTO Corina Macavei

Peste 4 tone de peşte proaspăt, 12 kilograme de icre, ambarcaţiuni, autovehicule, dar şi sute de unelte de pescuit. Asta au confiscat poliţiştii în urma controalelor făcute în Săptămâna Mare pentru combaterea braconajului piscicol, a transportului, colectării şi comercializării ilegale de produse rezultate din activităţile ilegale de pescuit.

„4.323 de poliţiştii de ordine publică, de la transporturi şi rutieri au organizat in ultima săptămână acţiuni în pieţe şi târguri de peşte, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, a transportului, colectării şi comercializării ilegale de produse rezultate din activităţile ilegale de pescuit”, anunţă Poliţia Română.

Astfel, în toată ţara, au fost efectuate 963 de acţiuni (138 în ape interioare, 124 în amenajări piscicole şi asociaţii de profil, 249 pe linia prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui, şi a produselor din peşte, iar 452 pe linia legalităţii transportului de peşte). 

Totodată, poliţiştii au controlat 1.021 de societăţi comerciale, 267 de amenajări piscicole şi asociaţii de profil, 6.094 de autoturisme şi 166 de ambarcaţiuni. 

Au fost confiscate 4.448 kg. de peşte proaspăt, de diferite specii, dintre care 84,5 kg. de sturion, 12 kg. de icre, 16 ambarcaţiuni, 4 autovehicule, 254 de unelte de pescuit şi 7.732 de alte bunuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite