Nicolae Mischie a fost încarcerat. Fostul preşedinte al CJ Gorj plănuieşte să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului : „Mă consider nevinovat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Mischie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj
Nicolae Mischie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie, condamnat definitiv de către instanţa supremă  la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, a fost încarcerat, în noaptea de luni spre marţi.

 Poliţiştii gorjeni au pus în executare, în noaptea de luni spre marţi, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicolae Mischie, după condamnarea definitivă la patru ani de închisoare decisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, doi ofiţeri din cadrul IPJ Gorj au venit la domiciliul din Târgu Jiu al lui Nicolae Mischie şi l-au ridicat pe acesta, ducându-l cu o maşină a Poliţiei în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Mischie a stat, începând cu ora 20.00, la parterul vilei renovate de cel care l-a denunţat în anul 2004 la Direcţia Naţională Anticorupţie. 

Fostul preşedinte al CJ Gorj a fost vizitat aici de rude şi câţiva prieteni, membri ai familiei sale fiindu-i alături până când poliţiştii au venit să pună în executare mandatul de arestare.

Nicolae Mischie a fost îmbrăcat în permanenţă în costum şi a stat la o masă, privind mare parte din timp emisiunile posturilor de ştiri, la ieşirea din locuinţa sa el menţionând că nu are nicio vină. 

Ziariştii care aşteptau în stradă ieşirea sa din casă au primit de la Mischie un comunicat de presă în care acesta precizează că se va adresa în continuare Curţii Europene a Drepturilor Omului pentru a i se face dreptate, el considerându-se în continuare nevinovat.

„Primesc cu surprindere şi tristeţe sentinţa ICCJ pronunţată în dosarul 3/95/2005. Declar încă o dată că mă consider nevinovat. Reprezint, în acest moment, din nefericire, unul din cele mai mari abuzuri judiciare din România“, afirmă Mischie în comunicatul de presă, în finalul căruia speră ca Dumnezeu să-i dea sănătatea de care are nevoie pentru a-şi putea demonstra nevinovăţia.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat de trei ori luarea unei decizii în acest caz, la 4 şi 18 februarie şi la 4 martie.

În 13 iunie 2012, Mischie a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, decizia fiind atacată cu recurs.

Luni, ICCJ a respins recursul lui Mischie, astfel că acesta a primit condamnare definitivă şi urmează să fie încarcerat. 

 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite