Nemulţumirile angajaţilor RADET, după moartea a doi colegi la o intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

RADET, aflată în insolvenţă, a strâns datorii foarte mari în ultimii 20 de ani, motiv pentru care nu-şi permite să angajeze muncitori şi nici să-i plătească mai bine pe cei pe care îi are, arată digi24.ro. Potrivit sursei citate, doar miercuri, avariile RADET s-au întins la 51 de blocuri, 12 străzi, două grădiniţe şi o şcoală.

Angajaţii au şi ei foarte multe nemulţumiri, se arată într-un reportaj Digi24, în care reclamă că nu au nici condiţii de lucru şi nici materiale bune. 

„Suntem consideraţi ca nişte şoareci, şobolani! Aşa ne văd cei din birou. Ăsta moare. Am mai avut un sudor, l-am operat. E pensionat pe caz de boală. Din cauza galvanului!”, spune un muncitor. 

Moartea celor doi colegi opăriţi luni în timpul unor reparaţii a aprins spiritele printre muncitori. Se tem că pot să aibă aceeaşi soartă la fiecare intervenţie, potrivit sursei citate. 

„Lucrurile s-au agravat ca urmare a unei indicaţii ca reţeaua să nu mai fie golită înainte de intervenţii. Trebuie asigurată continuitatea alimentării cu apă caldă şi căldură în timp ce se fac intervenţii. Încalcă normele de protecţia muncii”, spune Gabriel Dumitraşcu, fost preşedinte la RADET. 

Familiile muncitorilor care mor în timpul intervenţiilor primesc ajutor de înmormântare de la sindicat şi cinci salarii medii de la Regie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite