Mircea Băsescu cere revocarea măsurii de arestare după expertiza făcută înregistrărilor depuse la dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus miercuri la Tribunalul Bucureşti o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, după ce procurorii anticorupţie i-au prezentat fratelui preşedintelui, marţi, rezultatul expertizei criminalistice a înregistrărilor făcute de fiul lui Bercea Mondial.

Tribunalul a stabilit termenul de judecată în acest caz pentru ziua de 21 iulie. Asta în condiţiile în care pe 20 iulie urmează să expire mandatul de arestare preventivă emis luna trecută.

Avocatul lui Mircea Băsescu a declarat marţi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că expertiza în cazul înregistrărilor audio-video făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, este gata, dar cravata cu care s-ar fi făcut înregistrările nu a putut fi expertizată pentru că nu funcţiona, iar şi pe stick-urile de memorie nu era nimic.

Nelu Taşcă a mai spus că din expertiza tehnico-criminalistică rezultă că nu au fost alterate sau modificate copiile de pe înregistrările audio-video făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, şi transmise procurorilor.

Acesta a mai arătat că din obiectele depuse de familia Anghel pentru expertiză, erau funcţionale doar ceasul şi două stickuri de memorie, dar cu acestea nu s-a făcut nicio înregistrare. Taşcă a precizat că, în opinia sa, la acest moment expertiza este neclară.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost duşi, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde procurorii le-au prezentat rezultatul expertizei tehnico-criminalistice făcute în cazul înregistrărilor audio-video depuse de Florin Anghel ca probe împotriva fratelui preşedintelui.

Tot marţi, procurorii DNA le-au adus la cunoştinţă celor doi că au fost puse sechestre pe averile lor. În cazul lui Mircea Băsescu a fost pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile până la suma de 600.000 de euro, au precizat sursele citate.

Fratele preşedintelui, arestat pentru trafic de influenţă

Pe 20 iunie, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care interlopul era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşu temă:

MOTIVARE Curtea de Apel: Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au acreditat ideea că justiţia este la discreţia lor

Curtea de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei de menţinere în arest preventiv a lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, că eliberarea acestuia ar perturba ordinea publică şi au reţinut că apărarea invocată de acesta în timpul procesului „este lipsită de veridicitate”.

Motivarea judecătorilor: De ce a fost arestat Mircea Băsescu

Mircea Băsescu ar fi recunoscut că a primit bani de la Bercea Mondial, însă spune că suma ar fi fost un împrumut către Marian Căpăţână pentru participarea la o licitaţie. Magistraţii Tribunalului Bucureşti nu au crezut această versiune şi au dispus arestarea.

Tribunalul Bucureşti: Mircea Băsescu a recunoscut că a luat bani

Mircea Băsescu a recunoscu că a luat bani, dar şi că s-a întâlnit cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. Asta arată magistraţi Tribunalului Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă.

Traian Băsescu reacţionează: Nu am primit bani şi bunuri de la Sandu Anghel

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns, sâmbătă seară, la câteva întrebări trimise de Realitatea TV. Şeful statului a reiterat că nu avea cunoştinţă de legăturile dintre fratele său şi interlopul Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial. Totodată, Traian Băsescu spune că nu a primit vreun ban de la familia Anghel pentru a interveni în justiţie.

CSM cere apărarea independenţei justiţiei, după declaraţiile despre Livia Sanciu şi Laura Codruţa Kovesi

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cere Inspecţiei Judiciare să facă verificări în vederea apărării independenţei justiţiei, după ce au fost făcute declaraţii referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării, a fost arestat

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare.

Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor, reţinut în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu

Marian Adrian Căpăţînă, despre care familia lui Bercea Mondial susţine că ar fi fost intermediarul mitei pentru Mircea Băsescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi seară, de către procurorii DNA, cu acuzaţia de complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a fost reţinut. Şi intermediarul mitei a ajuns în arest

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, el urmând să fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti. De asemenea, joi seară, a fost reţinut şi Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al mitei, care ar fi primit la rândul său 350.000 de euro.

Mircea Băsescu, după apariţia stenogramelor: Nu am luat bani de la Bercea Mondial. Fratele meu este foarte supărat

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a precizat joi dimineaţă că nu a cerut şi nu a primit bani de la familia lui Bercea Mondial. Mai mult, acesta a precizat că imaginile şi stenogramele difuzate miercuri seara la un post de televiziune sunt scoase din context şi nu vor decât să-l atragă pe şeful statului într-un scandal mediatic.

Mircea Băsescu a fost reţinut. Bercea Mondial: Am plătit două milioane de euro pentru eliberarea mea, Kovesi a luat banii

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce, timp de aproape două ore, a fost audiat. De asemenea, interlopul Bercea Mondial a declarat astăzi că el a plătit două milioane de euro pentru a fi eliberat din închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite