Mihai Bălăşescu, fostul secretar general al PNL, găsit mort într-o locuinţa din Ilfov. Principalul suspect, fostul socru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul suspect în cazul morţii fostului secretar general al PNL Mihai Bălăşescu ar fi chiar fostul socru al acestuia, în locuinţa căruia a şi fost găsit cadavrul. Surse judiciare au precizat că acesta ar fi lăsat un bilet în care îşi anunţa crima. Mai mult, avocata lui Bălăşescu a declarat că, în timpul procesului de partaj, acesta a depus mai multe plângeri la Poliţie împotriva fostei sale soţii şi a rudelor acesteia, care l-ar fi urmărit.

Mihai Bălăşescu a fost găsit mort, în sâmbătă dimineaţă, într-un apartament dintr-un complex rezidenţial din comuna Bragadiru, judeţul Ilfov, care ar aparţine fostului său socru. Trupul lui Bălăşescu a fost găsit de o femeie care a sunat la număr unic de urgenţă 112 în jurul orei 3.30.

Potrivit unor surse judiciare, fostul socru ar fi lăsat un bilet unei rude în care anunţa că îl va omorî pe Bălăşescu şi că după aceea nu va fi de găsit, arată Mediafax.

În prezenet, bărbatul este principalul suspect şi este căutat de poliţişti.

Mihai Bălăescu a fost însurat de patru ori, iar cel care ar fi comis crima este tatăl ultimei soţii.

Avocata Lidia Cernătescu a declarat, sâmbătă, că un conflict între Mihail Bălăşescu şi fosta sa soţie Ana Maria Burchel a pornit după ce fostul secretar general adjunct al PNL a primit în urma partajului o maşină. Autoturismul era însă folosit de fostul socru al lui Bălăşescu.

„De la pronunţarea partajului de către Judecătoria Sectorului 5 era urmărit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă şi a fost internat în spital. Sora dumneaei şi iubitul acesteia l-au urmărit. Am depus plângeri la Secţia 1 Poliţie, atât pe numele fostei soţii, cât şi pe numele surorii acesteia şi al iubitului ei. Domnul Bălăşescu trebuia să vină la cabinet pentru a completa plângerile, dar nu m-a mai sunat", a declarat Lidia Cernătescu, avocata care l-a reprezentat în procesul de partaj pe Mihail Bălăşescu, citată de Mediafax.

Potrivit avocatei, pe 31 august, Mihail Bălăşescu a sunat-o şi i-a spus că fostul socru l-a chemat pentru a-i da maşina.

„L-a chemat pe 31 august să-i dea maşina, dar eu i-am spus să nu se ducă", a adăugat apărătorul.

Judecătoria Sectorului 5 s-a pronunţat pe 21 iulie în procesul de partaj între Mihail Bălăşescu şi fosta sa soţie Ana Maria Burchel. Instanţa a dispus ca fostul secretar adjunct al PNL să primească o maşină Ford Fiesta, în valoare de 11.000 de lei, şi a obligat-o pe Ana Maria Burchel să-i plătească fostului soţ 920,25 lei cu titlu de sultă.

De asemenea, instanţa i-a atribuit la partaj fostei soţii a lui Bălăşescu mai multe bunuri.

Fosta soţie a cerut ordin de protecţie cerut împotriva lui Bălăşescu

Ana Maria Burchel a cerut, în octombrie 2013, la Judecătoria Sectorului 5 un ordin de protecţie împotriva lui Mihail Bălăşescu. Ulterior, aceasta a renunţat la judecată.

„A depus mai multe plângeri împotriva clientului meu, dar au fost clasate toate", a precizat avocata Lidia Cernătescu.

Bălăşescu a fost secretar general adjunct al PNL în perioada în care Crin Antonescu a fost preşedintele partidului.

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că a fost şocat să afle că fostul secretar general al partidului a fost găsit mort.

   

„Sunt şocat! Îmi pare foarte rău să aud o asemenea ştire. Era un om încă tânăr şi sunt destul de afectat în sensul că, fără a fi foarte apropiaţi, e un om cu care am fost coleg şi pe care l-am cunoscut de ani de zile. Îmi pare foarte rău să aud asemenea lucruri", a declarat Crin Antonescu la România TV.

Mihail Bălăşescu a devenit cunoscut în spaţiul public nu atât pentru iniţiativele sale din politică şi partid, ci  mai ales pentru picanteriile din viaţa sa personală. 

În urmă cu cinci ani, politicianul susţinea că a făcut sex pe canapeaua din biroul lui Crin Antonescu, care era la momentul respectiv liderul partidului. În 2013, Bălăşescu a fost împlicat într-un alt scandal, fiind acuzat de cea de-a patra lui soţie de violenţe fizice.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Mihail Bălăşescu, fost secretar general adjunct al PNL, găsit mort într-o locuinţă

Fostul secretar general adjunct al PNL, Mihail Bălăşescu, a fost găsit mort, vineri seară, într-o locuinţă din judeţul Ilfov. Prima ipoteză este că a fost ucis, principalul suspect căutat de poliţişti fiind o rudă a uneia dintre fostele soţii ale bărbatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite